Control

soda_20170202

The use of antibiotics is not permitted in Switzerland; moreover, no other medication exists to combat European foul brood. Hives with symptoms must therefore be destroyed in order to limit the outbreak, and the contaminated material must be sanitised. Since prevention is the best cure, early detection is desirable. Numerous studies have been undertaken and documents have been created at the Swiss Bee Research Centre and elsewhere to draw the attention of beekeepers to these problems and inform them about the causes and the control measures to be implemented.

Merkblatt zur erkennung von Bienenbrutkrankheiten (German (PDF, 357 kB, 18.10.2017) and French (PDF, 226 kB, 02.02.2017))
M. Tschumi (2011)

Liste de publications

Liste de publications

Publications Hans-Peter Bachmann

Thomet, A., Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Raclettekäse mit Molkenproteinen - innovativ und wirtschaftlich.
ALP science, (476), 2004, 1-8.

Thomet, A., Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Fromage à raclette avec protéines sériques.
Revue suisse d'agriculture, 36, (6), 2004, 253-257.
autres langues: allemand

Bachmann, H.P., Fragnière, C., Schafroth, K., Grandjean, R.
Dank Forschung wird mehr Käse verkauft.
Schweizer Bauer, (24), 2004, 16-0.

Bütikofer, U., Bachmann, H.P.
Die Käseforschung traf sich in Prag.
Schweizerische Milchzeitung, (23), 2004, 7-7.

Bütikofer, U., Bachmann, H.P.
La recherche fromagère mondiale à Prague.
Laitier Romand, 130, (20), 2004, 3-3.

Thomet, A., Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Standardisation der Käsereimilch mit Mikrofiltration.
Deutsche Molkerei Zeitung, (7), 2004, 28-32.

Thomet, A., Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Raclettekäse mit Molkenprotein - innovativ und wirtschaftlich.
Deutsche Milchwirtschaft, (10), 2004, 397-400.

Thomet, A., Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Standardisation der Käsereimilch mit Mikrofiltration.
ALP science, (468), 2004, 1-9.

Thomet, A., Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Standardisation du lait de fromagerie par microfiltration.
Revue suisse d'agriculture, 36, (4), 2004, 167-172.
autres langues: allemand

Bütikofer, U., Bachmann, H.P.
Symposium de la recherche fromagère à Prague.
IDF-Symposium, Prag, 2004, 2004.
autres langues: allemand

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
So entstehen Peptide in reifendem Käse.
Schweizerische Milchzeitung, 129, (10), 2003, 7-7.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
Bioaktive Peptide in Käse - Teil I.
Deutsche Molkerei Zeitung, 124, (10), 2003, 34-38.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
Bioaktive Peptide in Käse - Teil II.
Deutsche Molkerei Zeitung, 124, (11), 2003, 24-26.

Bachmann, H.P., Bobst, C., Bütikofer, U., Dalla Torre M., Fröhlich, M.T., Fürst, M.
Sticky cheese smear and natural white mould.
Milchwissenschaft = Milk Science International, 58, (03.04.2009), 2003, 140-144.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
Bioaktive Peptide in Käse nachgewiesen.
Schweizerische Milchzeitung, 129, (16), 2003, 9-0.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
Über das Vorkommen von bioaktiven Peptiden in Käse.
Mitteilungen aus dem Gebiete der Lebensmittel-Untersuchung und -Hygiene, 94, 2003, 136-154.

Bachmann, H.P., Thomet, A., Schafroth, K.
Neues, innovatives Verfahren für die Herstellung von Käse.
Lebensmittel-Technologie, 26, (10), 2003, 10-13.

Bachmann, H.P., Thomet, A., Schafroth, K.
Neues, innovatives Verfahren für die Herstellung von Käse.
Agrarforschung, 10, (10), 2003, 406-410.

Bachmann, H.P., Thomet, A., Schafroth, K.
New, innovative process for cheese making.
European Dairy Magazine, 13, (5), 2003, 40-42.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
Über das Vorkommen von bioaktiven Peptiden in Käse.
FAM-Information, (456), 2003, 1-18.

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https://www.agroscope.admin.ch/content/agroscope/en/home/themen/nutztiere/bienen/bienenkrankheiten/sauerbrut/sauerbrut-bekaempfung.exturl.html/aHR0cHM6Ly9pcmEuYWdyb3Njb3BlLmNoL2ZyLUNIL1BhZ2UvUH/VibGlrYXRpb25zbGlzdGUvSW5kZXhNaXRhcmJlaXRlcj9hZ3Jv/c2NvcGVJZD00NDk5JmlzRGF0ZW5QdWJsaWthdGlvbnNsaXN0ZT/1GYWxzZSZwYWdlPTY=.html