Control

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The use of antibiotics is not permitted in Switzerland; moreover, no other medication exists to combat European foul brood. Hives with symptoms must therefore be destroyed in order to limit the outbreak, and the contaminated material must be sanitised. Since prevention is the best cure, early detection is desirable. Numerous studies have been undertaken and documents have been created at the Swiss Bee Research Centre and elsewhere to draw the attention of beekeepers to these problems and inform them about the causes and the control measures to be implemented.

Merkblatt zur erkennung von Bienenbrutkrankheiten (German (PDF, 357 kB, 18.10.2017) and French (PDF, 226 kB, 02.02.2017))
M. Tschumi (2011)

Publikationsliste

Publikationsliste

Publikationen Hans-Peter Bachmann

Bachmann, H.P., Thomet, A., Schafroth, K.
Neues, innovatives Verfahren für die Herstellung von Käse.
FAM-Information, (459), 2003, 1-10.

Thomet, A., Bachmann, H.P.
Standardisierung der Kessimilch mittels Mikrofiltration.
FAM-Information, (462), 2003, 1-31.

Fröhlich, M.T., Bachmann, H.P., Casey, M.
Interaction between propionibacteria and starter/non-starter lactic acid bacteria in Swiss-type cheeses.
FAM-Information, (430), 2002, 1-16.

Amrein, R., Bachmann, H.P., Beutler, E., Bütikofer, U., Gantenbein-Demarchi, C., Lindberg, C., Schafroth, K., Stalder, C., Thomet, A.
Markttest anlässlich der Swiss Cheese Awards 2001.
FAM-Information, (437), 2002, 1-18.

Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Ziger-Käse begeistert die Konsumenten.
Schweizerische Milchzeitung, 128, (8), 2002, 11-0.

Bachmann, H.P.
Fettreduzierte Käse als Gaumenfreude.
FAM-Information, (431), 2002, 1-11.

Bachmann, H.P., Bobst, C., Bütikofer, U., Dalla Torre M., Fröhlich, M.T., Fürst, M.
Neue Oberflächen-Kulturen für die Käsereifung.
FAM-Information, (438), 2002, 1-9.

Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Wirtschaftlich attraktives Verfahren für die Käseherstellung.
Schweizerische Milchzeitung, 128, (14), 2002, 9-0.

Bachmann, H.P., Schafroth, K.
3-mal weniger Fett als Mascarpone.
Schweizerische Milchzeitung, 128, (21), 2002, 7-0.

Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Käse herstellen ohne Bruchbereitung.
Schweizerische Milchzeitung, 128, (25), 2002, 7-7.

Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Fettreduzierte Käse als Gaumenfreude!
Agrarforschung, 9, (10), 2002, 454-456.

Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Innovative Verfahren für die Herstellung von Käse.
Agrarforschung, 9, (10), 2002, 452-453.

Bachmann, H.P.
Innovative Verfahren für die Herstellung von Käse.
Impuls, (7), 2002, 9-0.

Bachmann, H.P., Schafroth, K.
Dreimal weniger Fett als Mascarpone.
Lebensmittel-Technologie, 35, (4), 2002, 121-0.

Bachmann, H.P., Bobst, C., Dalla Torre M., Fröhlich, M.T., Fürst, M.
Klebrige Käseschmiere und Milchschimmel.
FAM-Information, (449), 2002, 1-10.

Schällibaum, M., Bachmann, H.P., Pfister, K.
Quality and safety of Swiss raw milk cheese.
FAM-Information, (446), 2002, 1-7.

Bachmann, H.P.
Cheese analogues: a review.
International Dairy Journal, 11, (04.07.2009), 2001, 505-515.

Bachmann, H.P.
Neue Oberflächen-Kulturen gegen eine klebrige Schmiere.
Schweizerische Milchzeitung, 127, (14), 2001, 9-0.

Bachmann, H.P.
Oberflächengereifter Käse.
Deutsche Molkerei-Zeitung Lebensmittelindustrie und Milchwirtschaft, 10, 2001, 411-414.

Bachmann, H.P., Bobst, C., Bütikofer, U., Dalla Torre M., Fröhlich, M.T., Fürst, M.
Neue Oberflächenkulturen für schönere Käse-Schmiere.
Schweizerische Milchzeitung, 127, (44), 2001, 9-9.

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