Hart B., Lüscher Bertocco M., Truttmann S., Bachmann H.-P. 
   Konferenz über Bergkäse in Slowenien.  
 Foodaktuell, 4, 2023, 39-41. 
 
 
           Bettera L., Dreier M., Schmidt R., Gatti M., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Bachmann H.-P. 
   Selective enrichment of the raw milk microbiota in cheese production: Concept of a natural adjunct milk culture.  
 Frontiers in Microbiology, 14, 2023, 1-15. 
 
 
           Von Ah U., Stoffers H., Guggenbühl B., Walther B., Purtschert G., Bachmann H.-P., Fuchsmann P. 
  HybPi-Cheese: A possibility for animal protein reduction without losing cheese characteristics.  
 In: MiFFI - Microbial Food and Feed Ingredients 2023. 19. April, Copenhagen. 2023, 1-16. 
 
 
           Stoffers H., Bachmann H.-P., Guggenbühl B., Zwyssig E., Von Ah U., Walther B. 
   Hybridkäse – Liaison zwischen Milch und pflanzlichen Rohstoffe.  
 In: Liebefelder Milchtagung 2022. 08. November, Zollikofen. 2022. 
  altre lingue:
             
               francese  
 
           Stoffers H., Bachmann H.-P., Guggenbühl B., Zwyssig E., Von Ah U., Walther B. 
   Hybridkäse – Liaison zwischen Milch und pflanzlichen Rohstoffe.  
 In: Liebefelder Milchtagung 2022. 8. November, Ed. Agroscope, Zollikofen (Schweiz). 2022, 1-11. 
  altre lingue:
             
               francese  
 
           Stoffers H., Bachmann H.-P., Guggenbühl B., Von Ah U., Zwyssig E., Walther B. 
   HybPiKäs - Liaison zwischen Milch und pflanzlichen Rohstoffen.  
 In: Cheese & Science. 17. November, Ed. Agroscope, Liebefeld. 2022. 
 
 
           Stoffers H., Bachmann H.-P., Guggenbühl B., Von Ah U., Zwyssig E., Walther B. 
   HybPiKäs - Liaison zwischen Milch und pflanzlichen Rohstoffen.  
 In: Swiss Food Week. 15. November, Ed. Agroscope & SATW, Zürich. 2022. 
 
 
           Bachmann H.-P., Shani N., Kohn C., Stäger C., Schmidt R. 
  Globi und die Mikroben: Eine Sammlung von Milchsäurebakterien.  
 In: Globi und die Mikroben. 14, Ed. Globi Verlag, Orell Füssli Verlag AG. 2022, 92-95. 
 
 
           Bachmann H.-P., Beutler E., Fleuti C., Guggenbühl B., Lüscher Bertocco M. 
   Vacherin Fribourgeois AOP: Konsumentenstudie zeigt Beliebtheit von Rohmilchkäsen.  
 Magazin «agroscope», November, 2022, 20-21. 
  altre lingue:
             
               francese |   inglese  
 
           Bachmann H.-P., Wampfler B. 
   Wie wirken Schallwellen auf Pflanzen und Mikroorganismen?  
 Agrarforschung Schweiz, 13, 2022, 168-176. 
 
 
           Bachmann H.-P., Lüscher Bertocco M. 
   Influence of the microbiome on the quality and safety of Raclette du Valais AOP cheese: Current findings and a look back at the last 150 years.  
 In: International Conference on Mountain Cheeses. 03. Oktober, Bohinj - FACE-Network. 2022. 
 
 
           Bachmann H.-P., Beutler E., Fleuti C., Lüscher Bertocco M., Guggenbühl B. 
   Vacherin Fribourgeois AOP: Konsumentenstudie mit Käsen aus roher und thermisierter Milch.  
 Agrarforschung Schweiz, 13, 2022, 145-150. 
 
 
           Bachmann H.-P., Schmidt R., Stoffers H. 
   Neues Reifungsverfahren für mehr Geschmack und Form.  
 LT Lebensmittel Technologie, 9, 2022, 22-23. 
 
 
           Fröhlich-Wyder M. T., Bachmann H.-P., Von Ah U., Baumeyer Brahier A., Irmler S., Aeschlimann T., Cocuzzi R., Turgay M., Schmidt R. 
   Impact of pediococci on the amino acid profile of a model-cheese with propionic acid fermentation.  
 In: 23ème colloque du Club des Bactéries Lactiques. 8 - 10 juin, Ed. UMR INRAE - Institut Agro STLO, Rennes, F. 2022. 
 
 
           Bachmann H.-P. 
   Neues Verfahren für die Reifung von Käse.  
 Die Grüne, 4, 2022, 3. 
 
 
           Stoffers H., Schmidt R., Bachmann H.-P. 
   Le nouveau procédé d’affinage du fromage d’Agroscope a fait ses premières preuves.  
 In: InnoFood&Co. 14. Juni, Bulle. 2022. 
 
 
           Somerville V., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Schmidt R., Bachmann H.-P., Meng Y. H., Fuchsmann P., Von Ah U., Engel P. 
   Functional strain redundancy and phage resistance diversity in Swiss raw mixed cultures.  
 In: CBL 2022. 08. Juni, Ed. INRA Frankreich, Rennes. 2022. 
 
 
           Stäger C., Bachmann H.-P. 
   Neues Käsereifungsverfahren besteht die erste Bewährungsprobe.  
 Innovation Food, 4, 2022, 28-29. 
 
 
           Bachmann H.-P. 
   Neues Käsereifungsverfahren von Agroscope besteht erste Bewährungsprobe.  
 Milch & Käse, 1, 2022, 19-20. 
 
 
           Guggenbühl B., Dreier M., Fehér N., Beutler E., Fleuti C., Schmidt R., Von Ah U., Lüscher Bertocco M., Javet M., Bachmann H.-P. 
   Newly launched: Swiss center of excellence for raw milk products.  
 In: 23ème colloque du Club des Bactéries Lactiques. 08. Juni, Rennes. 2022.