Control

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The use of antibiotics is not permitted in Switzerland; moreover, no other medication exists to combat European foul brood. Hives with symptoms must therefore be destroyed in order to limit the outbreak, and the contaminated material must be sanitised. Since prevention is the best cure, early detection is desirable. Numerous studies have been undertaken and documents have been created at the Swiss Bee Research Centre and elsewhere to draw the attention of beekeepers to these problems and inform them about the causes and the control measures to be implemented.

Merkblatt zur erkennung von Bienenbrutkrankheiten (German (PDF, 357 kB, 18.10.2017) and French (PDF, 226 kB, 02.02.2017))
M. Tschumi (2011)

Liste de publications

Liste de publications

Publications Hans-Peter Bachmann

Bachmann, H.P.
Interlaboratory comparison of cheese making trials.

Bachmann, H.P.
Corynebakterien verbessern Geschmack.
Schweizerische Milchzeitung, 125, (16), 1999, 7-7.

Bachmann, H.P.
Einflussfaktoren auf Auskeimen und Wachstum von Clostridium tyrobutyricum in Hartkäse aus silofreier Milch.
Mitteilungen aus dem Gebiete der Lebensmittel-Untersuchung und -Hygiene, 90, 1999, 62-71.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Meyer, J.
Prediction of flavour and texture development in Swiss-type cheeses.
Food Science and Technology, 32, (5), 1999, 284-289.

Jenzer, P., Schafroth, K., Bachmann, H.P.
Mit Ziger den Molkenprotein-Anteil erhöhen.
Schweizerische Milchzeitung, 126, (51/52), 1999, 9-0.

Klantschitsch, T., Puhan, Z., Bachmann, H.P.
Eine Erfolg versprechende Technologie für die Herstellung von Käse aus Silomilch.
Schweizerische Milchzeitung, 125, (42), 1999, 7-0.

Unternährer, R., Bachmann, H.P.
Mehr Sporen von Buttersäurebakterien in der Milch !
Schweizer Bauernzeitung, 1999, 21-21.

Unternährer, R., Bachmann, H.P.
Quelles teneurs en spores anaérobies?
Schweizerische Milchzeitung, 125, (18), 1999, 2-0.

Unternährer, R., Bachmann, H.P.
Grosse Gehaltsunterschiede an anaeroben Sporen.
Schweizerische Milchzeitung, 125, (20), 1999, 7-0.

Bachmann, H.P., Banks, J., Beresford, T., Bütikofer, U., Grappin, R., Lavanchy, P., Lindblad, O., McNulty, D., McSweeney, P., Skeie, S.
Interlaboratory comparison of cheese making trials: Model cheeses made from raw, pasteurized and microfiltered milks.
FAM-Information, (364), 1998, 1-10.

Bachmann, H.P.
Lipolyse im Käse: nicht zu viel - nicht zu wenig.
Agrarforschung, 5, (6), 1998, 293-295.

Bachmann, H.P.
Emmentaler-Käse: Aspartat-Vergärung erhöht Nachgärungsrisiko.
Agrarforschung, (4), 1998, 161-164.

Bachmann, H.P.
Les deux pilliers de la qualité du lait.
Laitier Romand, 124, (19), 1998, 2-2.

Bachmann, H.P.
Des températures élevées accélèrent la germination des spores butyriques.
Laitier Romand, 124, (13), 1998, 2-2.

Bachmann, H.P.
Führt Aspartat-Stoffwechsel zu Nachgärung?
Schweizerische Milchzeitung, 124, (17), 1998, 7-7.

Bachmann, H.P.
Hohes Brennen lässt Sporen auskeimen.
Schweizerische Milchzeitung, 124, (12), 1998, 7-7.

Bachmann, H.P.
Die zwei Säulen der Milchqualität.
Schweizerische Milchzeitung, 124, (21), 1998, 7-7.

Bachmann, H.P., Nick, B.
Stabile Milchsäuregehalte.
Schweizerische Milchzeitung, 124, (38), 1998, 7-7.

Klantschitsch, T., Puhan, Z., Bachmann, H.P.
Wirtschaftlichkeit der Mikrofiltration für die Herstellung von Käse aus Silomilch.
Lebensmittel Technik, 31, (10), 1998, 354-358.

McNulty, D., Skeie, S., Banks, J., Rüegg, M., Bachmann, H.P., McSweeney, P., Grappin, R.
Guidelines for experimental design and data analysis in studies on cheese.

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https://www.agroscope.admin.ch/content/agroscope/en/home/themen/nutztiere/bienen/bienenkrankheiten/sauerbrut/sauerbrut-bekaempfung.exturl.html/aHR0cHM6Ly9pcmEuYWdyb3Njb3BlLmNoL2ZyLUNIL1BhZ2UvUH/VibGlrYXRpb25zbGlzdGUvSW5kZXhNaXRhcmJlaXRlcj9hZ3Jv/c2NvcGVJZD00NDk5JmlzRGF0ZW5QdWJsaWthdGlvbnNsaXN0ZT/1GYWxzZSZwYWdlPTk=.html