Control

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The use of antibiotics is not permitted in Switzerland; moreover, no other medication exists to combat European foul brood. Hives with symptoms must therefore be destroyed in order to limit the outbreak, and the contaminated material must be sanitised. Since prevention is the best cure, early detection is desirable. Numerous studies have been undertaken and documents have been created at the Swiss Bee Research Centre and elsewhere to draw the attention of beekeepers to these problems and inform them about the causes and the control measures to be implemented.

Merkblatt zur erkennung von Bienenbrutkrankheiten (German (PDF, 357 kB, 18.10.2017) and French (PDF, 226 kB, 02.02.2017))
M. Tschumi (2011)

Publikationsliste

Publikationsliste

Publikationen Patrizia Piccinali Schwegler

Hadorn, R., Eberhard, P., Guggisberg, D., Piccinali, P., Schlichtherle-Cerny, H., Scherrer, D., Bee, G.
Effect of fat score on the quality of various meat products.
Poster: 52nd ICoMST, Dublin, 13th ?18th August 2006, 2006.

Hadorn, R., Eberhard, P., Guggisberg, D., Piccinali, P., Schlichterle-Cerny, H., Scherrer, D., Bee, G.
Einfluss der Fettzahl auf die Qualität von vier ausgewählten Fleischprodukten.
Schriftenreihe aus dem Institut für Nutztierwissenschaften der ETH Zürich, (28), 2006, 155-159.

Jakob, E., Piccinali, P.
Amertume dans le fromage.
ALP forum, (21), 2006, 1-16.

Piccinali P., Beutler E.
Sensory characteristics and consumer acceptance of Swiss-type cheese.
In: 6th Pangborn Sensory Science Symposium. 7-11 August 2005, Hrsg. Harrogate International Center, North Yorkshire - UK. 2005, 1-1.

Hadorn, R., Eberhard, P., Guggisberg, D., Isolini, D., Piccinali, P., Schlichtherle-Cerny, H.
An alternative surface culture for salami.
51st International Congress of Meat Science and Technology, August 7-12,2005, Baltimore USA, 2005, 1041-1045.

Kaldas, N., Beutler, E., Piccinali, P., Schlichtherle-Cerny, H.
Bitter fractions in soft cheese.
Colloque international sur les fromages d`alpes, Les Brassus 23./24.9.05, 2005, 1-0.

Eugster-Meier, E., Piccinali, P., Beutler, E., Keller Möcklin, S.
Die Beliebtheit von Grosslochkäse.
Alimenta, (22), 2005, 24-25.

Hadorn, R., Eberhard, P., Guggisberg, D., Isolini, D., Piccinali, P., Schlichtherle-Cerny, H.
Käse-Oberflächenkultur auf Salami.
ALP science, (492), 2005, 1-12.

Hadorn, R., Piccinali, P.
Degustation von Brühwürsten: Bericht von den Tagen der offenen Türen, 16./17.9.05.
Agroscope Liebefeld-Posieux ALP, 2005.
weitere Sprachen: französisch

Hadorn, R., Messadene-Chelali, J., Piccinali, P., Franke, B., Guggisberg, D.
Fleischauthentizität, aktuelle Themen im Projekt Fleischverarbeitung, physikalische Analysen für Fleischerzeugnisse, sensorische Analyse von Schweinefleisch (Poster): Authenticité de la viande, thèmes actuels dans le projet Produits carnés, analyses physiques des produits carnés, l`analyse sensorielle de la viande de porc (Posters).
Tage der offenen Türen, Liebefeld, 16./17.9.2005, 2005, 1-7.

Jakob, E., Piccinali, P.
Bittergeschmack von Käse.
ALP forum, (21), 2005, 1-16.

Piccinali P.
Sensorische Beurteilung des Käsearomas.
In: ALP-Kolloquium. 18.11.2004, Hrsg. ALP, Liebefeld. 2004, 1-20.

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https://www.agroscope.admin.ch/content/agroscope/en/home/themen/nutztiere/bienen/bienenkrankheiten/sauerbrut/sauerbrut-bekaempfung.exturl.html/aHR0cHM6Ly9pcmEuYWdyb3Njb3BlLmNoL2RlLUNIL1BhZ2UvUH/VibGlrYXRpb25zbGlzdGUvSW5kZXhNaXRhcmJlaXRlcj9hZ3Jv/c2NvcGVJZD00NjEyJmlzRGF0ZW5QdWJsaWthdGlvbnNsaXN0ZT/1GYWxzZSZwYWdlPTQ=.html