Control

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The use of antibiotics is not permitted in Switzerland; moreover, no other medication exists to combat European foul brood. Hives with symptoms must therefore be destroyed in order to limit the outbreak, and the contaminated material must be sanitised. Since prevention is the best cure, early detection is desirable. Numerous studies have been undertaken and documents have been created at the Swiss Bee Research Centre and elsewhere to draw the attention of beekeepers to these problems and inform them about the causes and the control measures to be implemented.

Merkblatt zur erkennung von Bienenbrutkrankheiten (German (PDF, 357 kB, 18.10.2017) and French (PDF, 226 kB, 02.02.2017))
M. Tschumi (2011)

Publikationsliste

Publikationsliste

Publikationen Guy Vergères

Vergères G., Bogicevic B., Buri C., Carrara S., Chollet M., Corbino-Giunta L., Egger C., Gille D., Kopf-Bolanz K., Laederach K., Portmann R., Ramadan Q., Ramsden J., Schwander F., Silacci P. und weitere
The NutriChip project – translating technology into nutritional knowledge.
British Journal of Nutrition, 108, (5), 2012, 762-768.

Sagaya F.M., Hurrell F., Vergères G.
Postprandial blood cell transcriptomics in response to the ingestion of dairy products by healthy individuals.
Journal of Nutritional Biochemistry, 23, (12), 2012, 1701-1715.

Walther B., Gille D., Vergères G.
Nutrigenomik – State of the Art.
Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, (1), 2012, 16-20.

Kopf-Bolanz K., Schwander F., Gijs M., Vergères G., Portmann R., Egger L.
Validation of an in vitro digestive system for studying macronutrient decomposition in humans.
The Journal of Nutrition, 142, (2), 2012, 245-250.

Ramadan Q., Jafarpoorchekab H., Bolanz K., Schwander F., Egger C., Portmann R., Silacci P., Carrara S., Ramsden J., Vergères G., Gijs M.A.M.
Nutrichip: an integrated microfluidic system for in vitro investigation of the immunemodulatory function of dairy products.
In: Proceedings of the 15th International Conference on Miniaturized Systems for Chemistry and Life Sciences (MicroTAS). October 2-6, Seattle, Washington, USA. 2011, 650-652.

Vergères G., Sagaya F., Matijašić B.B., Chollet M., Eugster-Meier E., Hacin B., Hurrell R.F, Rogelj I., Walther B.
A nutrigenomic strategy to assess the physiological properties of fermented dairy products.
Agroscope, Agroscope. 2010.

Sagaya F., Walther B., Chollet M., Hurrell R., Vergères G.
Effect of milk fermentation on gene expression in human blood cells.
Agroscope, Agroscope. 2010.

Vergères G.
Un voyage gastro-moléculaire à travers la nutrigénomique.
Nutrigénomique, 2010, 1-28.

Guggisberg D., Vergères G., Chollet M.
Gesund und gleichzeitig cremig.
Alimenta, (15), 2010, 27-29.

Vergères G., Sagaya F.
Wie reagieren unsere Gene auf die Ernährung?
In: Forschung und Ernährung - Ein Dialog. 1. Auflage, Hrsg. Esther V. Schären-Züblin, Vevey: Alimentarium, Weinheim: Wiley-Blackwell. 2009, 225-230.
weitere Sprachen: französisch

Vergères G.
From molecular nutrition to nutritional systems biology.
In: Epigenetics and human health: linking hereditary, environmental and nutritional aspects. 2009, Hrsg. E. A. Miller ... [et al.], Wiley-VCH, London. 2009, 127-140.

Vergères G.
Einführung in die Nutrigenomik.
In: „XII. Dreiländertagung - Essen mit den Sinnen, ernähren mit Verstand?”. 5. September 2008, Zürich. 2008, 59-63.

Chatelain, Y., Guggisberg, D., Dufey, P.A., Vergères, G., Hadorn, R.
Farbmessung an Fleisch und Fleischerzeugnissen.
ALP science, (507), 2007, 1-23.

Vergères, G., Sagaya, F.
Nutrigenomik: Science oder Fiction ? .
ALP science, (503), 2007, 1-11.
weitere Sprachen: französisch

Vergères, G.
Nutrigenomik: Science oder Fiction ? .
Agrarforschung, 14, (1), 2007, 16-21.

Vergères G.
Nutrigenomics: Science or Fiction.
In: Symposium "Molekulare Diagnostik 2006". 24.03.2006, Hrsg. l´Université de Zürich, Zürich. 2006, 1-44.

Hadorn, R., Vergères, G.
51. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST) - 1. Teil.
Fleisch und Feinkost, (48), 2005, 6-7.

Hadorn, R., Vergères, G.
51. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST) - 2. Teil.
Fleisch und Feinkost, (49), 2005, 8-9.

Hadorn, R., Vergères, G.
51. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST) - 3. Teil.
Fleisch und Feinkost, (50), 2005, 2-3.

Hadorn, R., Vergères, G.
51. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST).
ALP science, (489), 2005, 1-13.

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