Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W.
Raw milk and raw-milk products affect our health.
Dans: Conference 2023 Face-Network. 12 October, Grangeneuve. 2023, 1.
Berger J., Bisig W., Hummerjohann J.
Die mikrobiologische Sicherheit von Rohmilch-Joghurt ist bei guter Säuerung gewährleistet.
Agrarforschung Schweiz, 14, 2023, 86-89.
Fröhlich-Wyder M. T., Guggisberg D., Bisig W., Jakob E., Schmidt R.
The total eye volume of cheese is influenced by different fat-levels.
International Dairy Journal, 144, 2023, 1-9.
Bär C., Von Ah U., Bisig W.
Fermentierte Milchprodukte unterstützen die Gesundheit.
Foodaktuell, 3, 2023, 31-32.
Bisig W., Guggisberg D., Bär C.
Herstellungstechnologie für proteinangereicherte Joghurts.
Foodaktuell, 2, 2023, 30-31.
Bisig W.
Hybridprodukt aus der Käserei und nützliche Viren.
Foodaktuell, 12, 2022, 32-34.
Aeschlimann A., Bisig W.
Highlights IDF World Dairy Summit 2022 Delhi und IDF.
Dans: Liebefelder Milchtagung. 8. November, Ed. Agroscope und HAFL, Zollikofen. 2022.
Bisig W.
Thermisation for cheese milk or before milk cold storage.
Dans: Heat treatment of Milk - An overview of technologies, results and consequences of treatment. 28. Juni, International Dairy Federation. 2022.
Bisig W., Deeth, Hilton, Smithers, Geoffrey W., Eden, Jonas
Heat treatment of milk: Thermisation, pasteurisation, extented shelf-life milk, UHT treatment and in-container sterilisation.
International Dairy Federation, 516, 2022, 1-33.
Bisig W., Fröhlich-Wyder M. T., Guggisberg D., Bachmann H.-P., Guggenbühl B., Turgay M., Wechsler D.
Käse Typ Emmentaler: Überblick über die Arten von Hart- und Halbhartkäse mit Propionsäuregärung und über spezifische Aspekte ihrer Herstellung, ihrer Qualität und der Ernährung.
Agroscope Science, 134, 2022.
Bisig W., Aeschlimann A.
IDF Global Dairy Conference Kopenhagen und IDF Aktualitäten: IDF Leistungen, Entwicklung Milchmarkt, Methan- und CO2e-Reduktion, Gesunde nachhaltige Ernährung, Milchprodukte-Stammbaum, Ultra-Processed Food, Food Loss-Food Waste, Tagungen.
Dans: Liebefelder Milchtagung 10. März 2022. 10. März, Ed. Agroscope und HAFL, Liebefeld - Virtuell. 2022, 1-60.
Wechsler D., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Irmler S., Portmann R., Badertscher R., Bisig W., Jakob E., Schafroth K., Fröhlich-Wyder M. T.
Influence of the contamination level of Lactobacillus parabuchneri in vat milk and of the cheese-making conditions on histamine formation during ripening.
Dans: IDF International Cheese Science and Technology Symposium. 7 June, Ed. IDF - International Dairy Federation, Québec, Kanada. 2021, 1.
Wechsler D., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Irmler S., Dreier M., Shani N., Guggisberg D., Portmann R., Badertscher R., Loosli F., Bisig W., Bütikofer U., Häni W., Fröhlich-Wyder M. T.
Formation of biogenic amines by Lactobacillus wasatchensis in experimental Swiss-type cheeses and related opening defects.
Dans: IDF International Cheese Science and Technology Symposium. 7 June, Ed. IDF - International Dairy Federation, Québec, Kanada (online Symposium). 2021, 1.
Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W., Guggisberg D., Bachmann H.-P., Guggenbühl B., Turgay M., Wechsler D.
Cheese: Swiss-Type Cheeses.
Dans: Reference Modul in Food Sciences. 21. Mai, Ed. Elsevier, Amsterdam. 2021, 1-14.
Bisig W., Kelly A.
Liquid Milk Products: Flavored Milks.
Dans: Reference Module in Food Sciences. 01.02., Ed. Elsevier, Amsterdam. 2021, 1-7.
Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W.
Les aliments traditionnels comme alternative aux préparations de synthèse.
Agroscope, Bern. Magazine «agroscope», mars, 2021, 6-7 pp.
autres langues:
Bisig W.
Liebefelder Milchtagung 2021.
Alimenta, 3, 2021, 28.
Bär C., Sutter M., Neuhaus P., Kopp C., Portmann R., Egger C., Reidy B., Bisig W.
Influence du fourrage de prairie et de la race sur les acides gras et les protéines du lait.
Dans: Journée du lait de Liebefeld. 25 février, Ed. Agroscope, Liebefeld-streamed via MS Teams. 2021, 1-21.
autres langues:
Bisig W., Aeschlimann A.
Highlights IDF 2020 en français : La déclaration de nutrition holistique sur le devant des emballages, la révision des standards, la résistance aux antibiotiques et le sommet des Nations unies sur les systèmes alimentaires.
Dans: Liebefelder Milchtagung. 25.02.2021, virtuell. 2021, 1-45.
autres langues:
Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W.
Gesunde Rohmilchprodukte.
LT Lebensmittel Technologie, 01-02, 2021, 16.