Mitarbeitende

Publikationsliste

Publikationsliste

Publikationen Hans-Peter Bachmann

Bachmann H.-P., Lüscher Bertocco M., Rime T.
Rohmilchkäse - verkannter Superfood?
Alimenta, 24, 2019, 22-23.

Schwendimann L., Jakob E., Weik D., Graber H. U., Bachmann H.-P., Berger T.
Effects of scalding temperature on the growth of Staphylococcus aureus and the formation of enterotoxins in the production of alpine hard cheese.
In: International Scientific Conference on Raw Milk. 24 October, Valencia, Spain. 2019, 1.

Bachmann H.-P., Baumeyer Brahier A., Lüdin P.
Lactic acid bacteria as natural markers for the authentication of swiss raw milk cheeses.
In: International Scientific Conference on Raw Milk. 24 October, Valencia. 2019, 1.

Wenger A., Weisskopf L., Eugster E., Bachmann H.-P., Irmler S.
Identification of pyridoxal phosphate dependent enzymes from Pediococcus acidilactici possibly involved in the amino acid metabolism of cheese.
In: 8th CONGRESS OF EUROPEAN MICROBIOLOGISTS, FEMS 2019. 07 July, Glasgow. 2019.

Bachmann H.-P., Kohn C., Von Ah U., Shani N.
Sicherheitsabklärungen für die Liebefelder Kulturen.
Agrarforschung Schweiz, 10, (7-8), 2019, 290-297.
weitere Sprachen: französisch

Walther B., Bachmann H.-P.
Ist Käse reich an Vitamin K?
Lebensmittel-Technologie, 9, 2018, 2-3.

Bachmann H.-P.
Mikroorganismen vollbringen Wunder - Käsereifung aus technologischer Perspektive.
Journal Culinaire: Wissenschaft und Kultur des Essens, 27, 2018, 39-46.

Bachmann H.-P.
Die "klebrigen 6" - eine Fallstudie zu Design Thinking.
In: Passion for Innovation. 21.06., Hrsg. Agroscope, HAFL Zollikofen. 2018, 1-20.

Schuetz P., Guggisberg D., Jerjen I., Fröhlich-Wyder M.-T., Hofmann J., Wechsler D., Flisch A., Bisig W., Sennhauser U., Bachmann H.-P.
Quantitative comparison of the eye formation in cheese using radiography and computed tomography data.
International Dairy Journal, (31), 2013, 150-155.

Schlegel P., Gutzwiller A., Bachmann H.-P.
Effect of increasing 1,25-dihydroxyvitamin D3 level on growth performance and mineral status in wean[ed piglets].
In: EAAP- 63rd Annual Meeting, Bratislava. 27.08., Hrsg. EAAP, Bratislava. 2012, 215-215.

Bachmann H.-P., Eugster E., Guggenbühl B., Schär H.
Weltmeisterliche Käse-Kulturen.
Agrarforschung Schweiz, 2, (11-12), 2011, 534-541.
weitere Sprachen: französisch

Bachmann H.-P.
Neue Leiterin der Forschung für die Fleischverarbeitung.
Fleisch und Feinkost, (18), 2009, 9-9.
weitere Sprachen: französisch | italienisch

Bachmann H.-P.
Swiss Food Research - Mitfinanzierung und Innovationen.
Fleisch und Feinkost, (8), 2009, 16-16.
weitere Sprachen: französisch

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Burkhardt, R., Eberhard, P., Fröhlich-Wyder, M.-T., Guggisberg, D., Irmler, S., Jakob, E., Marschnig, S., Piccinali, P., Schluep, K., Schreier, K., Wechsler, D., Wehrmüller K.
5th IDF Symposium on Cheese Ripening, Bern Switzerland, 9-13 March 2008.
ALP science, (525), 2008, 1-35.

Schreier, K., Bachmann, H.-P.
Was haben die Automobilindustrie und die Käsehersteller gemeinsam?
Deutsche Molkerei Zeitung, 9, 2008, 39-39.

Eberhard, P., Bachmann, H.-P.
Neue Kleider für den Käse.
Alimenta, (8), 2008, 23-23.

Wehrmüller, K., Bachmann, H.-P.
Die Gesundheit wird stetig wichtiger.
Alimenta, (7), 2008, 16-16.

Fröhlich-Wyder, M.T., Bachmann, H.-P.
Swiss Cheese.
ALP science, (518), 2008, 1-17.

Bachmann, H.P.
Käsethemen aus fünf Kontinenten - Des thèmes fromagers du monde entier.
Alimenta, (4), 2008, 26-27.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Burkhardt, R., Wechsler, D.
Internationale Käseforschung in Bern - Les chercheurs en fromage à Berne .
Alimenta, (3), 2008, 32-33.

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