Control

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The use of antibiotics is not permitted in Switzerland; moreover, no other medication exists to combat European foul brood. Hives with symptoms must therefore be destroyed in order to limit the outbreak, and the contaminated material must be sanitised. Since prevention is the best cure, early detection is desirable. Numerous studies have been undertaken and documents have been created at the Swiss Bee Research Centre and elsewhere to draw the attention of beekeepers to these problems and inform them about the causes and the control measures to be implemented.

Merkblatt zur erkennung von Bienenbrutkrankheiten (German (PDF, 357 kB, 18.10.2017) and French (PDF, 226 kB, 02.02.2017))
M. Tschumi (2011)

Publications Walter Bisig

Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W.
Gesunde Rohmilchprodukte.
LT Lebensmittel Technologie, 01-02, 2021, 16.

Bär C., Sutter M., Kopp C., Neuhaus P., Portmann R., Egger C., Reidy B., Bisig W.
Bénéfices diététiques du lait.
Alimenta, 1, 2021, 31.
autres langues: allemand

Wechsler D., Irmler S., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Portmann R., Badertscher R., Bisig W., Schafroth K., Fröhlich-Wyder M. T.
Influence of the inoculum level of Lactobacillus parabuchneri in vat milk and of the cheese-making conditions on histamine formation during ripening.
International Dairy Journal, 113, (February), 2021, 1-10.

Bär C., Sutter, M., Bisig W., Salzmann D.
Wiesenmilch ist gesünder.
Schweizer Bauer, 16. Dezember, 2020, 7.

Bisig W.
Front-of-pack nutrition labelling (FOPNL) systems: Nährwertdeklaration auf der Verpackungs-Vorderseite.
Fachstelle IDF /Codex, France, the EU, Canada and Australia/New Zealand. 9.7., 2020, 6 pp.

Bisig W., Wirthlin, A., Oberholzer, S., Kurmann P.
Gefriergut: Tiefgekühltes Gemüse ist oft nährstoffreicher und gesünder als frisches, das tagelang herumlag. Doch es gibt ein paar Dinge, die man beim Einfrieren von Lebensmitteln beachten sollte.
Schweizer Familie, 42, 2020, 64-68.

Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W.
Propionsäure und Propionsäurebakterien beeinflussen die Gesundheit – eine Literaturstudie.
Agrarforschung Schweiz, 11, 2020, 189-198.

Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W.
Rohmilch und Rohmilchprodukte beeinflussen die menschliche Gesundheit – eine Literaturbesprechung.
Agrarforschung Schweiz, 11, 2020, 124-130.

Bär C., Sutter M., Kopp C., Neuhaus P., Portmann R., Egger C., Reidy B., Bisig W.
Impact of herbage proportion, animal breed, lactation stage and season on the fatty acid and protein composition of milk.
International Dairy Journal, online, (18 June), 2020, 1-34.

Walther B., Bisig W.
Fromages frais : gagnants sur le marché du fromage.
Swissmilk-Newsletter, 1, 2020, 1-6.
autres langues:

Walther B., Bisig W.
Sauermilchprodukte sind lange haltbar.
Swissmilk-Newsletter, 11, 2019, 1-7.

Bär C., Sutter M., Kopp C., Neuhaus P., Egger C., Portmann R., Reidy B., Bisig W.
Fütterung und Rasse beeinflussen die Inhaltsstoffe von wiesenfutterbasierter Milch.
Dans: Profi Lait Forschungstag 2019. 26.11., AgroVet Strickhof, 8315 Lindau, CH. 2019.

Bär C., Neuhaus P., Blaser C., Sutter M., Egger C., Reidy B., Bisig W., Portmann R.
Metabolomik erlaubt neue Einblicke in die Milchzusammensetzung.
Dans: Profi Lait Forschungstag 2019. 26.11., AgroVet Strickhof, 8315 Lindau. 2019.

Walther B., Bisig W.
Lait de consommation : De multiples déclinaisons.
Swissmilk-Newsletter, (septembre), 2019, 1-5.
autres langues: allemand

Bisig W.
Trinkmilcharten: Unterschiede in Milchfettgehalt, Haltbarmachung und Nachhaltigkeit.
Schweizerische Zeitschrift für Ernährungsmedizin, 17, (03), 2019, 20-22.

Guggisberg D., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W., Wechsler D.
Quantifying the effect of NaCl on eye formation in experimental Swiss-type cheese: Rheology and computer tomography combined.
Dans: ISFRS ETH Zürich (International Symposium on Food Rheology and Structure). 17.06., ETH Zürich. 2019.

Bär C., Mathis D., Neuhaus P., Dürr D., Bisig W., Egger C., Portmann R.
Protein profile of dairy products: Simultaneous quantification of twenty bovine milk proteins.
International Dairy Journal, 2019, 1-32.

Bisig W., Jordan K., Smithers G., Narvhus J., Farhang B., Heggum C., Farrok C., Sayler A., Tong P., Dornom H., Bourdichon F., Robertson R.
The technology of pasteurisation and its effects on the microbiological and nutritional aspects of milk.
International Dairy Federation, Brussels, Belgium, IDF, Brussels. February, 2019, 36 pp.

Bisig W., Guggisberg D., Jakob E., Turgay M., Irmler S., Wechsler D., Fröhlich-Wyder M. T.
The effect of NaCl and metabolic profile of propionibacteria on eye formation in experimental Swiss-type cheese.
International Dairy Journal, 89, 2019, 86-95.

Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W., Guggisberg D., Turgay M., Jakob E., Wechsler D.
Impact of NaCl on propionic acid fermentation, cheese texture and eye formation in Swiss-type cheese.
Dans: 10th Cheese Symposium. 4 - 6 April, Ed. INRA in collaboration with UCC and Teagasc, Rennes (FR). 2018, 46.

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