Control

soda_20170202

The use of antibiotics is not permitted in Switzerland; moreover, no other medication exists to combat European foul brood. Hives with symptoms must therefore be destroyed in order to limit the outbreak, and the contaminated material must be sanitised. Since prevention is the best cure, early detection is desirable. Numerous studies have been undertaken and documents have been created at the Swiss Bee Research Centre and elsewhere to draw the attention of beekeepers to these problems and inform them about the causes and the control measures to be implemented.

Merkblatt zur erkennung von Bienenbrutkrankheiten (German (PDF, 357 kB, 18.10.2017) and French (PDF, 226 kB, 02.02.2017))
M. Tschumi (2011)

Publications Ulrich Bütikofer

Guggisberg, D., Bütikofer, U., Albrecht, B.
Melting and solidification characteristics of swiss raclette cheese measured by small amplitude oscillatory shear measurements.
Journal of Texture Studies, (38), 2007, 297-323.

Rehberger, B., Bütikofer, U., Bisig, W., Collomb, M.
Influence of a dry fractionation of butterfat on the content of fatty acids including conjugated linoleic acids.
Eur Food Res Technol, 226, 2006, 627-632.

Maurer, J., Schaeren, W., Badertscher, R., Bütikofer, U., Collomb, M., Sieber, R.
Beitrag zur Kenntnis der Zusammensetzung von Schafmilch schweizerischer Herkunft.
Mitteilungen aus dem Gebiete der Lebensmittel-Untersuchung und -Hygiene, 97, (6), 2006, 433-453.

Collomb, M., Bütikofer, U., Maurer, J., Sieber, R.
Composition en acides gras du lait de brebis produits à diverses altitudes.
Revue suisse d'agriculture, 38, (6), 2006, 335-339.
autres langues: allemand

Guggisberg, D., Bütikofer, U., Marschnig, S., Albrecht, B.
Herausforderungen bei fermentierten Milchprodukten = Les défis du lait fermenté.
Alimenta, (19), 2006, 4-5.

Meyer, J., Sieber, R., Wechsler, D., Walther, B., Schmid, A., Bütikofer, U.
Quantification of ACE-inhibiting tripeptides Val-Pro-Pro and lle-Pro-Pro in traditional cheese varieties with LC-MS3 and determination of the IC50 values.
IDF World Dairy Congress, Shanghai, 20.-23. Oktober 2006, 2006.

Bütikofer, U., Meyer, J., Rehberger, B.
Determination of the percentage of alpha-lactalbumin and beta-lactoglobulin of total milk protein in raw and heat treated skim milk.
Milchwissenschaft = Milk Science International, 61, (3), 2006, 263-266.

Rehberger, B., Bütikofer, U., Schaeren, W.
Milch - Einfluss auf Zusammensetzung = Composition du lait de vache.
Alimenta, (12), 2006, 4-5.

Bütikofer, U., Meyer, J., Sieber, R., Wechsler, D.
Quantitative determination of the Bioactive Peptides Val-Pro-Pro and Ile-Pro-Pro in cheese with LC/MS3.
IDF Symposium on Scientific and Technological Challenges in Fermented Milk, 15-17 May 2006 in Sirmi, 2006, 1-1.

Fragnière, C., Bütikofer, U.
La microfiltration pour fabriquer du fromage à partir de lait d`ensilage : Käse aus Silomilch.
Agrarforschung, (1), 2006, 4-5.

Morel, I., Wyss, U., Collomb, M., Bütikofer, U.
Influence de la composition botanique de l`herbe ou du foin sur la composition du lait.
Revue suisse d'agriculture, 38, (1), 2006, 9-15.
autres langues: allemand

Franke B.M., Haldimann M., Bütikofer U., Germaud G., Hadorn R., Kreuzer M.
Investigations on the use of trace elements for authentication of the origin of poultry and beef. .
Dans: 10. Symposium Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier. 28./29.05.2005, Ed. Friedrich-Schiller-Universität, Jena/Thüringen. 2005, 1-1.

Schaeren, W., Morel, I., Bütikofer, U.
Milchprodukte mit mehr Folsäure durch gezielte Fütterung? = Acide folique par l`affouragement.
Alimenta, (25), 2005, 4-5.

Wechsler, D., Bütikofer, U.
Peptides bioactifs à effet hypotenseur dans les fromages suisses (November).
Maillaiter SMP, 2005, 1-1.

Bisig, W., Guggisberg, D., Badertscher, R., Bütikofer, U., Meyer, J., Rehberger, B.
Milchproteinpulver und ihre technologischen Eigenschaften: Methodik und Untersuchung.
ALP science, (488), 2005, 1-48.

Berger, T., Bütikofer, U., Muralt, L., Rieder, K., Rhyn, P., Züst, C.
Bestimmung von Nisin A in Käse mit LC/MS und LC/MS/MS.
Mitteilung Lebensmittel Hygiene, 96, 2005, 336-350.

Wechsler, D., Bütikofer, U.
Bioaktive Peptide mit blutdrucksenkender Wirkung in Schweizer Käse (November).
Maillaiter SMP, 2005, 1-1.

Franke B. M., Haldimann M., Bütikofer U., Gremaud G., Hadorn R., Kreuzer M.
Investigations on the use of trace elements for authentication of poultry and beef.
Dans: 10. Symposium Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier. 28-29 September, Ed. Gebr. Frank KG, Jera (DE). 2005, 405-410.

Thomet, A., Bütikofer, U., Rehberger, B.
Herstellung von funktionellen Caseinkonzentraten mit Mikrofiltration.
Deutsche Molkerei Zeitung, (12), 2005, 31-35.

Thomet, A., Bütikofer, U., Rehberger, B.
Herstellung reiner Caseinfraktionen.
Alimenta, 131, (12), 2005, 4-5.

5 / 12