Guggisberg, D., Bütikofer, U., Albrecht, B. 
  Melting and solidification characteristics of swiss raclette cheese measured by small amplitude oscillatory shear measurements.  
 Journal of Texture Studies, (38), 2007, 297-323. 
 
 
      Rehberger, B., Bütikofer, U., Bisig, W., Collomb, M. 
  Influence of a dry fractionation of butterfat on the content of fatty acids including conjugated linoleic acids.  
 Eur Food Res Technol, 226, 2006, 627-632. 
 
 
      Maurer, J., Schaeren, W., Badertscher, R., Bütikofer, U., Collomb, M., Sieber, R. 
   Beitrag zur Kenntnis der Zusammensetzung von Schafmilch schweizerischer Herkunft.  
 Mitteilungen aus dem Gebiete der Lebensmittel-Untersuchung und -Hygiene, 97, (6), 2006, 433-453. 
 
 
      Collomb, M., Bütikofer, U., Maurer, J., Sieber, R. 
   Composition en acides gras du lait de brebis produits à diverses altitudes.  
 Revue suisse d'agriculture, 38, (6), 2006, 335-339. 
  autres langues:
        
          allemand  
 
      Guggisberg, D., Bütikofer, U., Marschnig, S., Albrecht, B. 
   Herausforderungen bei fermentierten Milchprodukten = Les défis du lait fermenté.  
 Alimenta, (19), 2006, 4-5. 
 
 
      Meyer, J., Sieber, R., Wechsler, D., Walther, B., Schmid, A., Bütikofer, U. 
   Quantification of ACE-inhibiting tripeptides Val-Pro-Pro and lle-Pro-Pro in traditional cheese varieties with LC-MS3 and determination of the IC50 values.  
 IDF World Dairy Congress, Shanghai, 20.-23. Oktober 2006, 2006. 
 
 
      Bütikofer, U., Meyer, J., Rehberger, B. 
   Determination of the percentage of alpha-lactalbumin and beta-lactoglobulin of total milk protein in raw and heat treated skim milk.  
 Milchwissenschaft = Milk Science International, 61, (3), 2006, 263-266. 
 
 
      Rehberger, B., Bütikofer, U., Schaeren, W. 
  Milch - Einfluss auf Zusammensetzung = Composition du lait de vache.  
 Alimenta, (12), 2006, 4-5. 
 
 
      Bütikofer, U., Meyer, J., Sieber, R., Wechsler, D. 
   Quantitative determination of the Bioactive Peptides Val-Pro-Pro and Ile-Pro-Pro in cheese with LC/MS3.  
 IDF Symposium on Scientific and Technological Challenges in Fermented Milk, 15-17 May 2006 in Sirmi, 2006, 1-1. 
 
 
      Fragnière, C., Bütikofer, U. 
   La microfiltration pour fabriquer du fromage à partir de lait d`ensilage : Käse aus Silomilch.  
 Agrarforschung, (1), 2006, 4-5. 
 
 
      Morel, I., Wyss, U., Collomb, M., Bütikofer, U. 
   Influence de la composition botanique de l`herbe ou du foin sur la composition du lait.  
 Revue suisse d'agriculture, 38, (1), 2006, 9-15. 
  autres langues:
        
          allemand  
 
      Franke B.M., Haldimann M., Bütikofer U., Germaud G., Hadorn R., Kreuzer M. 
   Investigations on the use of trace elements for authentication of the origin of poultry and beef. .  
 Dans: 10. Symposium Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier. 28./29.05.2005, Ed. Friedrich-Schiller-Universität, Jena/Thüringen. 2005, 1-1. 
 
 
      Schaeren, W., Morel, I., Bütikofer, U. 
   Milchprodukte mit mehr Folsäure durch gezielte Fütterung? = Acide folique par l`affouragement.  
 Alimenta, (25), 2005, 4-5. 
 
 
      Wechsler, D., Bütikofer, U. 
   Peptides bioactifs à effet hypotenseur dans les fromages suisses (November).  
 Maillaiter SMP, 2005, 1-1. 
 
 
      Bisig, W., Guggisberg, D., Badertscher, R., Bütikofer, U., Meyer, J., Rehberger, B. 
   Milchproteinpulver und ihre technologischen Eigenschaften: Methodik und Untersuchung.  
 ALP science, (488), 2005, 1-48. 
 
 
      Berger, T., Bütikofer, U., Muralt, L., Rieder, K., Rhyn, P., Züst, C. 
   Bestimmung von Nisin A in Käse mit LC/MS und LC/MS/MS.  
 Mitteilung Lebensmittel Hygiene, 96, 2005, 336-350. 
 
 
      Wechsler, D., Bütikofer, U. 
   Bioaktive Peptide mit blutdrucksenkender Wirkung in Schweizer Käse (November).  
 Maillaiter SMP, 2005, 1-1. 
 
 
      Franke B. M., Haldimann M., Bütikofer U., Gremaud G., Hadorn R., Kreuzer M. 
   Investigations on the use of trace elements for authentication of poultry and beef.  
 Dans: 10. Symposium Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier. 28-29 September, Ed. Gebr. Frank KG, Jera (DE). 2005, 405-410. 
 
 
      Thomet, A., Bütikofer, U., Rehberger, B. 
   Herstellung von funktionellen Caseinkonzentraten mit Mikrofiltration.  
 Deutsche Molkerei Zeitung, (12), 2005, 31-35. 
 
 
      Thomet, A., Bütikofer, U., Rehberger, B. 
   Herstellung reiner Caseinfraktionen.  
 Alimenta, 131, (12), 2005, 4-5.