Control

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The use of antibiotics is not permitted in Switzerland; moreover, no other medication exists to combat European foul brood. Hives with symptoms must therefore be destroyed in order to limit the outbreak, and the contaminated material must be sanitised. Since prevention is the best cure, early detection is desirable. Numerous studies have been undertaken and documents have been created at the Swiss Bee Research Centre and elsewhere to draw the attention of beekeepers to these problems and inform them about the causes and the control measures to be implemented.

Merkblatt zur erkennung von Bienenbrutkrankheiten (German (PDF, 357 kB, 18.10.2017) and French (PDF, 226 kB, 02.02.2017))
M. Tschumi (2011)

Publications Alexandra Schmid

Bachmann, H.P., Rehberger, B., Schmid, A., Walther, B.
Gesundheit mit Milchprodukten.
Alimenta, (4), 2007, 4-5.

Bachmann, H.P., Rehberger, B., Schmid, A., Walther, B.
Milchwissenschaft und Technologie.
Alimenta, (3), 2007, 4-5.

Bachmann, H.P., Rehberger, B., Schmid, A., Walther, B.
Neues zur Lebensmittelsicherheit.
Alimenta, (2), 2007, 4-5.

Schmid, A.
Einfluss von Nitrat und Nitrit aus Fleischerzeugnissen auf die Gesundheit des Menschen.
Ernährungs-Umschau, 21.02.2006, (12), 2006, 490-495.

Schmid, A.
Gesunde Ernährung als Chance bei Bluthochdruck.
Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, (5), 2006, 50-50.

Schmid, A.
Fleisch statt Spinat für die Eisenversorgung!
Metzger+Wurster, (22), 2006, 1-3.

Schmid, A.
Manger de la viande au lieu d`épinards pour s`approvisionner en fer.
Le boucher+charcutier, (23), 2006, 13-14.

Schmid, A.
Fett im Dschungel der Ernährungsempfehlungen.
Fleisch und Feinkost, (43), 2006, 1-3.

Schmid, A.
I grassi nella giungla dei consigli sull`alimentazione.
Carne e Commestibili, (44), 2006, 20-22.

Schmid, A.
La graisse dans la jungle des recommandations alimentaires.
Fleisch und Feinkost = Viande et traiteurs, (44), 2006, 14-16.

Collomb, M., Schmid, A., Sieber, R., Wechsler, D., Ryhänen, E.-L.
Conjugated linoleic acids in milk fat: Variation and physiological effects.
International Dairy Journal, 16, 2006, 1347-1361.

Schmid, A.
Salz in der Ernährung des Menschen mit spezieller Berücksichtigung der Fleischerzeugnisse.
Metzger+Wurster, (15), 2006, 1-5.

Schmid, A., Walther, B.
Laktoseintoleranz (Poster).
Poster, 2006, 1-1.
other Languages: french

Schmid, A.
Fettreduzierte Ernährung im Rampenlicht (Juli).
Maillaiter SMP, 2006, 1-2.

Schmid, A.
La viande fait partie d`une alimentation équilibrée.
Le boucher+charcutier, (14), 2006, 11-12.

Schmid, A.
Fleisch als Bestandteil einer ausgewogenen Ernährung.
Metzger+Wurster, (13), 2006, 1-2.

Schmid, A., Sieber, R.
Risikofaktor Salzkonsum?!
Alimenta, (10), 2006, 4-4.

Schmid, A.
Fettreduzierte Ernährung im Rampenlicht.
Fleisch und Feinkost, (13), 2006, 2-2.

Schmid, A.
L`alimentation pauvre en graisse cause la déception.
Fleisch und Feinkost = Viande et traiteurs, (14), 2006, 14-14.

Schmid, A.
Alimentazione povera di grassi: una delusione.
Carne e Commestibili, (14), 2006, 21-21.

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