Control

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The use of antibiotics is not permitted in Switzerland; moreover, no other medication exists to combat European foul brood. Hives with symptoms must therefore be destroyed in order to limit the outbreak, and the contaminated material must be sanitised. Since prevention is the best cure, early detection is desirable. Numerous studies have been undertaken and documents have been created at the Swiss Bee Research Centre and elsewhere to draw the attention of beekeepers to these problems and inform them about the causes and the control measures to be implemented.

Merkblatt zur erkennung von Bienenbrutkrankheiten (German (PDF, 357 kB, 18.10.2017) and French (PDF, 226 kB, 02.02.2017))
M. Tschumi (2011)

Publications Frigga Dohme-Meier

Dohme-Meier F., Graf C., Kreuzer M.
Einfluss der Heufütterung zu Gras auf die Pansenfermentation und die Kauaktivität bei Milchkühen.
In: Profi-Lait Forschungstag. 23.11.2004, Publ. ALP, Posieux. 2004, 1-12.

Dohme, F., Graf, C., Kreuzer, M.
Influence of the frequency of feeding hay to grass on chewing activity and ruminal pH-fluctuation in dairy cows.
Journal of Animal and Feed Sciences, 13, (Suppl. 1), 2004, 59-62.

Dohme, F., Scheeder, M.R.L., Collomb, M., Stoll, W., Bee, G.
Rumen fermentation and milk fat composition of dairy cows fed linseed and hay or fresh grass.
Proc. 20th Gen. Meet. Europ. Grassl. Fed., Luzern, 2004. Grassland Science in Europe, 9, 2004, 1148-1150.

Dohme, F.
Gehalte der Futtermittel genau kennen.
Bauernzeitung. Offizielle Wochenzeitung der bäuerlichen Organisationen der Schweiz, 93, (26), 2004, 21-21.

Dohme, F., Collomb, M., Bee, G.
Die Wirkung von CLA-Methylester und Sonnenblumenkernen in Rationen von Kühen auf den Milchfettgehalt und das Milchfettsäuremuster.
Lipide in Fleisch, Milch und Ei. Tagungsbericht, ETH Zürich, 13. Mai 2004, 2004, 150-152.

Graf, C., Kreuzer, M., Dohme, F.
Einfluss der Häufigkeit von Heuzufütterung zu Gras auf Kauaktivität, Pansenfermentation und Faserverdauung von Milchkühen.
Lipide in Fleisch, Milch und Ei. Tagungsbericht, ETH Zürich, 13. Mai 2004, 2004, 232-234.

Scharenberg, A., Arrigo, Y., Gutzwiller, A., Perroud, A., Wyss, U., Kreuzer, M., Dohme, F.
Wahlverhalten von Schafen beim Angebot tanninhaltiger Futterpflanzen.
Lipide in Fleisch, Milch und Ei. Tagungsbericht, ETH Zürich, 13. Mai 2004, 2004, 228-231.

Dohme, F., Machmüller, A., Sutter, F., Kreuzer, M.
Digestive and metabolic utilization of lauric, myristic and stearic acid in cows, and associated effects on milk fat quality.
Archives of Animal Nutrition, 58, (2), 2004, 99-116.

Dohme, F., Collomb, M., Bee, G.
Comparison of CLA methyl esters and sunflower seeds in their effects on milk fat content and fatty acid profile in cows: Vergleich von CLA-Methylestern und Sonnenblumenkernen hinsichtlich ihres Einflusses auf den Milchfettgehalt und das Milchfettsäuremuster bei Kühen.
Proceedings of the Society of Nutrition Physiology, 13, 2004, 0-72.

Dohme, F., Fievez, F.W., Raes, K., Demeyer, D.I.
Increasing levels of two different fish oils lower ruminal biohydrogenatioon of eicosapentaenoic and docosahexaenoic acid in vitro.
Animal Research, 52, 2003, 309-320.

Dohme, F., Spara, A.F.
Rohproteinabbaubarkeit in Futtermischungen - Methodenvergleich.
Agrarforschung, 10, (6), 2003, 214-219.

Graf, C., Kreuzer, M., Dohme, F.
Effect of grazing systems on chewing activity, ruminal pH fluctuations and pH of milk, blood and urine of dairy cows.
Journal of Animal Science/Journal of Dairy Science, 81/86, (Suppl. 1), 2003, 57-58.

Dohme, F., Scheeder, M.R.L., Collomb, M., Stoll, W., Bee, G.
Untersuchung zur Überführung von Linolensäure aus Gras oder Leinsamen in die Milch.
Schriftenreihe aus dem Institut für Nutztierwissenschaften der ETH Zürich, 24, 2003, 171-173.

Dohme, F., Graf, C., Kreuzer, M.
Comparison of grazing systems in their effects on ruminal pH fluctuation, chewing activity and milk yield in cows.
Proceedings of the Society of Nutrition Physiology, 12, 2003, 59-59.

Graf, C., Kreuzer, M., Dohme, F.
Der Einfluss verschiedener Weidesysteme auf den ruminalen pH-Verlauf, die Kauaktivität und die Leistung von Milchkühen.
Schriftenreihe aus dem Institut für Nutztierwissenschaften der ETH Zürich, 24, 2003, 155-156.

Fievez, V., Dohme, F., Danneels, M., Kaes, K., Demeyer, D.
Fish oils as potent rumen methane inhibitors and associated effects on rumen fermmentation in vitro and in vivo.
Animal Feed Science and Technology, 104, 2003, 41-58.

Dohme, F., Fievez, F.W., Raes, K., Demeyer, D.I.
In vitro ruminal biohydrogenation of n-3-fatty acid from two fish oils as influenced by inclusion levels.
Journal Animal Science, 85, (Suppl. 1), 2002, 313-313.

Külling, W., Dohme, F., Menzi, H., Sutter, F., Lischer, P., Kreuzer, M.
Methane emissions of differently fed dairy cows and corresponding methane and nitrogen emissions from their manure during storage.
Environmental Monitoring and Assessment, 79, 2002, 129-150.

Dohme, F., Spara, A.F.
Bestimmung des Proteinabbaus von rohproteinreichen Milchviehfuttermischungen mit der Nylonbag-Methode.
Schriftenreihe aus dem Institut für Nutztierwissenschaften der ETH Zürich, (23), 2002, 145-146.

Dohme, F., Machmüller, A., Wasserfallen, A., Kreuzer, M.
Ruminal methanogenesis as influenced by individual fatty acids supplemented to complete ruminant die.
Letters in Applied Microbiology, 32, 2001, 47-51.

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