Fröhlich M. T., Bachmann H.-P., Bisig W., Fritsch L., Fuchsmann P., Guggisberg D., Turgay M. 
  Cheeses with propionic acid fermentation.  
 Dans: Cheese Chemistry, Physics and Microbiology. 5, Ed. Elsevier. 2025, 879-907. 
 
 Cocuzzi R., Turgay M., Schmidt R., von Ah U., Bachmann H.-P., Weisskopf L., Fröhlich M. T. 
   A single-nucleotide variant conditions the ability vs. inability of Propionibacterium freudenreichii to utilize L-lactate.  
 Applied and Environmental Microbiology, 91, (7), 2025, Article e00599-25. 
 
 Dreier M., Bettera L., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Fuchsmann P., Tintrop L., Bachmann H.-P., Guggisberg D., Schmidt R. 
   How raw milk-based adjunct cultures influence microbial diversity in cheese.  
 International Dairy Journal, 166, 2025, Article 106249. 
 
 Fröhlich M. T., Bachmann H.-P., Aeschlimann T. 
   Emmentaler Dolce: Jung & geschmeidig, und trotzdem aromatisch.  
 Dans: Jahrestagung Emmi. 9. Dezember, Ed. Emmi, Bern (CH). 2024. 
 
 Kohn C., Bachmann H.-P. 
   50 Jahre Rohmischkulturen.  
 Foodaktuell, 11, 2024, 52-54. 
 
 Bachmann H.-P., Stergiou M. T. 
   Mikrobiologie von Sauerteig: einfach oder komplex?  
 Agrarforschung Schweiz, 15, 2024, 294-303. 
 
 Bachmann H.-P. 
  Starkes Zeichen für Rohmilchprodukte.  
 Innovation Food, 7, 2024, 16-17. 
 
 Fröhlich M. T., Bachmann H.-P. 
   Emmentaler Dolce : Un fromage jeune de type Emmentaler avec davantage d'arôme et une pâte plus souple.  
 Agroscope Transfer, 551, 2024, 1-18. 
  autres langues:
            
 Bachmann H.-P., Bisig W., Fröhlich-Wyder M. T. 
   Chances et risques pour les produits laitiers : Synthèse scientifique du congrès annuel de FACE-network 2023.  
 Agroscope Science, 197, 2024, 1-32. 
  autres langues:
            
 Bachmann H.-P., Guggisberg D., Shani N. 
   Studie über die Authentizität von Walliser Roggenbrot AOP: Konzept und erste Ergebnisse.  
 Dans: Cheese & Science. 11. Juni, Ed. Agroscope, Bern. 2024, 1-25. 
 
 Bachmann HP., Sartori C., Graber H. U. 
   Sicherheit und Qualität von Rohmilchkäse: zwei Seiten derselben Medaille.  
 Dans: Jahressitzung Agroscope - Emmentaler Switzerland 2023. 23. November, Agroscope Liebefeld (CH). 2023, 1-25. 
 
 Bisig W., Hummerjohann J., Bachmann H.-P. 
   Microbiological safety of raw milk yoghurt.  
 Dans: FACE Roh - Cru - Raw Konferenz. 11. October, Ed. Agroscope, Agroscope Posieux und Grangeneuve (CH). 2023. 
 
 Purtschert G., Von Ah U., Walther B., Guggenbühl B., Zwyssig E., Guggisberg D., Fuchsmann P., Bachmann H.-P., Stoffers H. 
   HybPi-Cheese: hybrid technology to decrease animal protein maintaining nutritional and sensory properties.  
 Dans: LAB Symposium 2023. 27. August, Holland (NL). 2023. 
 
 Bachmann H.-P., Graber H. U. 
   Safety and quality of raw milk cheeses: Two sides of the same coin.  
 Dans: Conference 2023 Face-Network. 12 October, Grangeneuve. 2023, 1-25. 
 
 Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W. 
   Raw milk and raw-milk products affect our health.  
 Dans: Conference 2023 Face-Network. 12 October, Grangeneuve. 2023, 1. 
 
 Bachmann H.-P., Lüscher Bertocco M. 
   Centre of excellence for raw milk products.  
 Dans: Conference 2023 Face-Network. 12 October, Grangeneuve. 2023, 1. 
 
 Guggenbühl B., Beutler E., Fleuti C., Lüscher Bertocco M., Bachmann H.-P. 
   Vacherin fribourgeois AOP: Consumer study shows popularity of raw-milk cheeses.  
 Dans: Conference 2023 Face-Network. 12 October, Grangeneuve. 2023, 1. 
 
 Fröhlich-Wyder M. T., Aeschlimann T., Winkler H., Bachmann H.-P. 
   Simmentaler Original: The first Swiss cheese made from the milk of a single cow breed.  
 Dans: Conference 2023 Face-Network. 12 October, Grangeneuve. 2023, 1. 
 
 Stoffers H., Schmidt R., Bachmann H.-P. 
   New process for the ripening of cheese.  
 Dans: Conference 2023 Face-Network. 12 October, Grangeneuve. 2023, 1. 
 
 Fröhlich-Wyder M. T., Bachmann H.-P., Schmidt R. 
   Classification of cheese varieties from Switzerland using machine learning methods: Free volatile carboxylic acids.  
 LWT-Food Science and Technology, 184, 2023, 1-9. 
 
 
                        
                        
                    
                    
 
			 
			 
			