Mitarbeitende

Publikationsliste

Publikationsliste

Publikationen Frigga Dohme-Meier

Reiche A.-M., Oberson J.-L., Silacci P., Dohme-Meier F., Hess H. D., Terlouw E.M.C.
Einfluss von Stress bei der Schlachtung auf Physiologie und Fleischqualität von Mastbullen.
Agroscope Science, 67, 2018.
weitere Sprachen: französisch

Dohme-Meier F., Müller E., Münger A., Mandel R., Eggerschwiler L., Schwinn A.-C., Gross J.J., Bruckmaier R.M., Hess H. D.
Einfluss des Nährstoffangebotes auf das Verhalten von weidenden Milchkühen.
Agroscope Science, 67, 2018.
weitere Sprachen: französisch

Münger A., Eggerschwiler L., Dohme-Meier F.
Ölsaatenprodukte und Methanemission bei Milchkühen.
Agroscope Science, 67, 2018.
weitere Sprachen: französisch

Münger A., Müller E., Mandel R., Hess H. D., Dohme-Meier F.
Veränderung des “Luxus“-Verhaltens weidender Milchkühe bei reduziertem Nährstoffangebot.
ETH Schriftenreihe zur Tierernährung, 41, 2018, 78-81.

Dohme-Meier F., E. Müller, Münger A., Mandel R. , Eggerschwiler L., Schwinn A.-C., Gross J.J., Bruckmaier R.M., Hess H. D.
Einfluss des Nährstoffangebotes auf das Verhalten von weidenden Milchkühen.
In: Nutztiertagung Agroscope / Journée de la production animale Agroscope. 11.09., Posieux. 2018, 1-21.
weitere Sprachen: französisch

Müller E., Münger A., Mandel R., Eggerschwiler L., Schwinn A.-C., Gross J.J., Bruckmaier R.M., Hess H. D., Dohme-Meier F.
Physiological and behavioural responses of grazing dairy cows to an acute metabolic challenge.
Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 102, (5), 2018, 1120-1130.

Wyss U., Böttger C., Dohme-Meier F., Südekum K.H.
Effect of differently conserved herbage on chemical composition of forages and nitrogen turnover in dairy cows.
In: XVIII International Silage Conference. 24-26 July, Hrsg. XVIII International Silage Conference, Bonn, Germany. 2018, 380-381.

Keil N., Probst, J., Münger A., Dohme-Meier F., Ammer, S.
Forschungsprojekt zu Hitzestress bei Milchkühen: Weidebetriebe gesucht: Medienmitteilung.
2018, 1 S.
weitere Sprachen: französisch

Münger A., Denninger, T., Martin, C., Eggerschwiler L., Dohme-Meier F.
Methanemissionen von weidenden Milchkühen: Vergleich zweier Messmethoden.
Agrarforschung Schweiz, 9, (6), 2018, 180-185.
weitere Sprachen: französisch

Denniger T., Sorg D., Dohme-Meier F., Münger A., Bapst B., Kreuzer M., Schwarm A.
Validiereung der mittels MIR Milchspektren geschätzten Methanenission von Milchkühen mit Hilfe des Lasermethandetektors.
ETH Schriftenreihe zur Tierernährung, 41, 2018, 189-192.

Girard M., Grosse Brinkhaus A., Bee G., Battacone G., Nudda A., Dohme-Meier F.
Increasing sainfoin proportion in dairy cows diets modifies fatty acid profile in milk.
In: Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. Volume 27, 2018, Hrsg. Society of Nutrition Physiology, DLG-Verlag, Frankfurt am Main, Germany. 2018, 185-185.

Girard M., Dohme-Meier F., Ampuero S., Grosse Brinkhaus A., Arrigo Y., Wyss U., Bee G.
Modification of the proportion of extractable and bound condensed tannins in birdsfoot trefoil (Lotus corniculatus) and sainfoin (Onobrychis viicifolia) during wilting, ensiling and pelleting processes.
Biotechnology in Animal Husbandry, 34, (1), 2018, 1-19.

Reiche A.-M., Oberson J.-L., Silacci P., Dufey P.-A., Dohme-Meier F., Hess H. D., Terlouw E.M.C.
Impact of acute supplementary stress at slaughter on physiology and meat quality of fattening bulls.
In: Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. Volume 27, Hrsg. Society of Nutrition Physiology, DLV-Verlag, Franfurt a. M., Deutschland. 2018, 165.

Böttger C., Dohme-Meier F., Südekum K.-H., Wyss U.
Effect of differently conserved herbage on nitrogen efficiency in dairy cows.
In: Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. Volume 27, 2018, Hrsg. Society of Nutrition Physiology, DLG Verlag GmbH, Frankfurt a.M. Deutschalnd. 2018, 63.

Reiche A.-M., Oberson J.-L., Silacci P., Dufey P.-A., Dohme-Meier F., Hess H. D., Terlouw E.M.C.
Impact of acute supplementary stress at slaughter on physiology and meat quality of fattening bulls.
In: 72. Jahrestagung der Gesellschaft für Ernährungsphysiologie. 13.03., Göttingen, Deutschland. 2018.

Grosse Brinkhaus A., Bee G., Schwarm A., Kreuzer M., Dohme-Meier F., Zeitz J.O.
Rumen microbial protein synthesis and nitrogen efficiency as affected by tanniferous and non-tanniferous forage legumes incubated individually or together in Rumen Simulation Technique.
Journal of the Science of Food and Agriculture, 98, 2018, 1712-1718.

Gross J.J., Zbinden R.S., Dohme-Meier F., Bruckmaier R.M.
Adrenal cortex reactivity in dairy cows differs between lactational stages and between different feeding levels.
Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 102, (online), 2018, e309-e315.

Denninger T. M., Dohme-Meier F., Schwarm A., Kreuzer M., Dufey P.-A., Martin C., Rochette Y., Münger A.
Methane emissions from grazing dairy cows: Comparison of data using the sulphur hexafluoride tracer technique and the GreenFeed system.
Agroscope. 2017.

Heublein C., Dohme-Meier F., Südekum K.-H., Bruckmaier R.M., Thanner S., Schori F.
Impact of cow strain and concentrate supplementation on grazing behaviour, milk yield and metabolic state of dairy cows in an organic pasture-based feeding system.
Animal, 11, (7), 2017, 1163-1173.

Wyss U., Girard M., Grosse Brinkhaus A., Dohme-Meier F.
Proteinfraktionen in drei Leguminosenarten.
Agrarforschung Schweiz, 8, (6), 2017, 220-225.
weitere Sprachen: französisch

11 / 21
https://www.agroscope.admin.ch/content/agroscope/de/home/ueberuns/mitarbeitende.exturl.html/aHR0cHM6Ly9pcmEuYWdyb3Njb3BlLmNoL2RlLUNIL1BhZ2UvUH/VibGlrYXRpb25zbGlzdGUvSW5kZXhNaXRhcmJlaXRlcj9hZ3Jv/c2NvcGVJZD00NTUwJmlzRGF0ZW5QdWJsaWthdGlvbnNsaXN0ZT/1GYWxzZSZwYWdlPTEx.html