Ineichen S., Münger A., Zeitz J.O., Silacci P., Dohme-Meier F. 
  Influence of hay rich in sugar on the ruminal microbial profile and the physiological processes in the rumen wall of dairy cows.  
 In: Frühjahrstagung 2013. 19. März, Publ. Schweizerische Verienigung für Tierproduktion, Posieux. 2013, 20-20. 
 
 Vergères G., Bogicevic B., Buri C., Carrara S., Chollet M., Corbino-Giunta L., Egger C., Gille D., Kopf-Bolanz K., Laederach K., Portmann R., Ramadan Q., Ramsden J., Schwander F., Silacci P. and others 
  The NutriChip project – translating technology into nutritional knowledge.  
 British Journal of Nutrition, 108, (5), 2012, 762-768. 
 
 Ramadan Q., Jafarpoorchekab H., Bolanz K., Schwander F., Egger C., Portmann R., Silacci P., Carrara S., Ramsden J., Vergères G., Gijs M.A.M. 
  Nutrichip: an integrated microfluidic system for in vitro investigation of the immunemodulatory function of dairy products.  
 In: Proceedings of the 15th International Conference on Miniaturized Systems for Chemistry and Life Sciences (MicroTAS). October 2-6, Seattle, Washington, USA. 2011, 650-652. 
 
 Dufey P.-A., Silacci P., Messadène-Chelali J. 
   Relationship between shear forces, level of satisfaction and the price of beefsteak in Switzerland.  
 In: Fourth European Conference on Sensory and Consumer Research. 5-8 September, Publ. University of Basque Country (UPV-EHU), Palacio Europa, Vitoria-Gasteiz, Spain. 2010, 2.080. 
 
 Dufey P.-A., Silacci P., Dougoud B. 
   Monitoring zur Zartheit von Rindfleisch in der Schweiz: Erste Erhebung.  
 In: ALP-Tagung 2010. 1. Oktober 2010, Publ. ALP, Posieux. 2010, 1-20. 
  other Languages:
            
 Hugenschmidt, G., Hadorn, R., Scheeder, M., Silacci P., Scherrer D., Wenk, C. 
   The effects of early post-mortem pH and ultimate pH on level and amount of destructured zones in cooked cured hams.  
 Meat Science, 85, 2010, 632-639. 
 
 Hadorn R., Beutler E., Schlüchter S., Eberhard P., Silacci P., Scherrer D. 
   Einsatz von Schweinsrüssel in Saucissons vaudois.  
 Agrarforschung, 16, (11-12), 2009, 460-465. 
 
 Hugenschmidt, G., Hadorn, R., Guggisberg, D., Silacci, P., Scherrer, D., Haldimann, M., Scheeder, M., Wenk, C. 
   Destructurations in cooked cured ham.  
 Fleischwirtschaft International, (2), 2009, 55-59. 
  other Languages:
            
 Dufey P.-A., Messadene-Chelali J., Silacci P., Collomb M. 
   PASTO: Qualität von Rindfleisch aus dem Berggebiet.  
 Agrarforschung, 16, (8), 2009, 314-319. 
  other Languages:
            
 Hugenschmidt G., Guggisberg D., Silacci P., Scherrer D., Scheeder M.R.L., Wenk C., Hadorn R. 
   Physico-chemical characterisation of destructured zones in cooked hams .  
 In: 54th International Congress of Meat Science and Technology. August 10-15 2008, Publ. ICoMST, Cape Town, South Africa. 2008, 1-1. 
 
 Hugenschmidt, G., Guggisberg, D., Silacci, P., Scherrer, D., Scheeder, M.R.L., Wenk, C, Hadorn, R. 
   Physico-chemical characterisation of destructured zones in cooked hams .  
 54th International Congress of Meat Science and Technology, August 10-15, Cape Town, South Africa, (P3B.7), 2008, 1-3. 
 
 Hugenschmidt, G., Guggisberg, D., Silacci, P., Scherrer, D., Scheeder, M., Wenk, C., Hadorn, R. 
   Chemische und physikalische Charakterisierung von Destrukturierungen in Kochschinken.  
 Globalisierung und Klimawandel: Verändern sie die Tierernährung in der Schweiz? Tagungsbericht, 6. Mai 2008, ETH Zürich, Institut für Nutztierwissenschaften. Schriftenreihe aus dem INW, 30, 2008, 124-127. 
 
 Dufey, P.A., Silacci, P., Messadène, J., Collomb, M. 
   Qualité de la viande bovine produite en montagne (Abstract).  
 Frühjahrstagung der Schweizerischen Vereinigung für Tierproduktion, 27. März 2008, SHL, Zollikofen, 2008, 15-15. 
 
 
                        
                        
                    
                    
 
			 
			 
			