Brabant C., Schierscher-Viret B., Fossati D., Vincent V.
Combining Improved Aroma, Taste and Fibre Content in a Wheat Population Based on Landraces and Modern Wheat Cultivars.
In: 1st International Wheat Congress. 24 June, Hrsg. University of Saskatchewan, Saskatoon, Canada. 2019, 1.
Müller T., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S.
Unlocking the diversity of genebanks: Whole-genome marker analysis of Swiss bread wheat and spelt.
Theoretical and Applied Genetics, 131, 2018, 407-416.
Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F., Schori A.
Agroscope sélectionne pour créer des variétés résistantes aux maladies.
Journal Agri, 17 Aout 2018, 2018, 18.
Levy Häner L., Bernet R., Hiltbrunner J., Brabant C., Pellet D., Courvoisier N., Foiada F., Matasci C., Barendregt Ch., Camp K.H.
Winterroggen 2018.
Agroscope Transfer, 262, 2018.
weitere Sprachen:
Courvoisier N., Levy Häner L., Bernet R., Hiltbrunner J., Brabant C., Pellet D., Foiada F., Matasci C., Barendregt C., Camp K.H.
Wintergerste 2018.
Agroscope Transfer, 261, 2018.
weitere Sprachen:
Brabant C., Fesselet M., Mascher-Frutschi F., Schori A., Mayor J.- P.
Aptitude for bread making and organoleptic properties of hulled wheats.
In: 4. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften. 20.09., Vienne BOKU. 2018.
Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F., Moullet O., Schierscher-Viret B., Schori A.
Brotweizenzüchtung bei Agroscope: leistungsfähige Sorten dank modernster Züchtungsmethoden: Merkblatt Nr.75.
Agroscope, Nyon. Merkblatt Nr. 75, 2018, 2 S.
weitere Sprachen:
Fossati D., Mascher-Frutschi F., Brabant C., Schori A., Moullet O.
La Sélection : La chaîne céréalière débute par l'étape de sélection des variétés.
In: Exposition "Le pain de demain". 4 mai, Hrsg. Musée du blé et du pain, Echallens. 2018, 1-1.
Brabant C.
Blé pourpre: de la création de Vanilnoir au pain Solstice.
In: Journée grande culture. 14.06., Pampigny. 2018.
Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F., Levy Häner L.
Verschiedene Weizen-Qualitätstypen für verschiedene Anwendungen.
In: Schweizer Bio-Ackerbautag. 8. Juni, Cournillens FR. 2017, 1.
weitere Sprachen:
Müller T., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S.G.
High-troughput genotyping of Swiss bread and spelt wheat identifies unused gene pools for breeding.
In: . April 23-28, Hrsg. 13th International Wheat Genetics Symposium, Tulln - Austria. 2017, 1.
Moullet O., Fossati D., Brabant C., Marti A., Mascher-Frutschi F., Büchi L., Krattinger S., Schori A.
The leaf rust resistance gene Lr22a does not alter other disease resistances, yield or bread making quality.
In: . 21.-23. November 2016, HBLFA Raumberg-Gumpenstein, Hrsg. 67. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, Irdning, Österreich. 2017, 1-2.
Thind A.K., Wicker T., Šimková H., Fossati D., Moullet O., Brabant C., Vrána J., Doležel J., Krattinger S.G.
Rapid cloning of genes in hexaploid wheat using cultivar-specific long-range chromosome assembly.
Nature Biotechnology, 35, (8), 2017, 793-796.
Müller Th., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S. G.
High-Troughput genotyping of Swiss bread and spelt wheat identifies unused gene pools for breeding.
In: Proceedings 13th International Wheat Genetics Symposium. April 23-28, Tulln, Austria. 2017, 140.
Knapp S., Brabant C., Oberforster M., Grausgruber H., Hiltbrunner J.
Quality traits in winter wheat: Comparison of stability parameters and correlations between traits regarding their stability.
Journal of Cereal Science, 77, 2017, 186-193.
Levy Häner L., Courvoisier N., Herrera J. M., Brabant C., Pellet D.
Potenzieller Proteingehalt von Winterweizensorten.
Agrarforschung Schweiz, 7, (9), 2016, 364-371.
weitere Sprachen:
Levy Häner L., Brabant C.
Welchen Einfluss hat mein Gipfeli auf den Getreideproduzenten?
Agrarforschung Schweiz, 7, (9), 2016, 363.
weitere Sprachen:
Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F.
Qualitätsweizenzüchtung für branchengerechte Sorten.
In: DACH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften. 29.-30.9., Hrsg. ZHAW, Wädenswil. 2016, 1-22.
Knapp S., Aebi R., Anders M., Brabant C., Oberforster M., Grausgruber H., Hiltbrunner J.
Correlations of stability parameters across quality traits in a Swiss and an Austrian dataset of winter wheat.
In: 14th ESA Congress. 5-9th September, Hrsg. ESA, Edinburgh, Scotland. 2016, 1-2.
Brabant C., Fossati D., Levy Häner L.
Influence du milieu et des variétés de blé sur le rendement et la qualité boulangère.
In: Journée grandes cultures et herbages. 8. juin, Hrsg. Agrilogie, Grange-Verney. 2016, 1.