Wagg C., Schläppi K., Banerjee S., Kuramae E. E., van der Heijden M.
Fungal-bacterial diversity and microbiome complexity predict ecosystem functioning.
Nature Communications, 10, 2019, 1-10.
Stöckli M., Morinaka B. I., Lackner G., Kombrink A., Sieber R., Margot C., Stanley C. E., deMello A. J., Piel J., Künzler M.
Bacteria‐induced production of the antibacterial sesquiterpene lagopodin B in Coprinopsis cinerea.
Molecular Microbiology, 112, (2), 2019, 605-619.
Wins T., Huber J.
Arbeiten im Rebbau.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 155, (15), 2019, 28.
Bühler M., Häni C., Kupper T., Schrade S., Zähner M., Wyss S., Mohn J., Ammann C., Brönnimann S.
Assessment of methane emissions from a dairy housing using an inverse dispersion technique.
In: 17th Swiss Geoscience Meeting 2019. 22-23 November, Hrsg. Swiss Academy of Sciences, Fribourg. 2019, 460.
Oberson J.L., Besier J., Probst S., Schlegel P.
Hypomagnesämie vorbeugen.
BauernZeitung, (25.10.), 2019, 31.
Wyss S. A., Schrade S., Hill M., Zähner M., Zeyer K., Dohme-Meier F., Reimann S., Mohn J.
Methane, ammonia and volatile organic compound emissions at herd level in an experimental housing for dairy cows.
In: SCS Fall Meeting. 6. September, Hrsg. Swiss Chemical Society, University of Zurich, Zurich. 2019, 1.
Rehak K, Knapp S, Sidiropoulou D., Hiltbrunner J.
Lentil-oat mixtures: stronger together by complementing each other?
In: European Conference on Crop Diversification. 18 - 21 September, Hrsg. DiverIMPACTS, Budapest. 2019, 276-277.
Biurrun I., Burrascano S., Dembicz I., Guarino R., Kapfer J., Pielech R., Garcia-Mijangos I., Wagner V., Palpurina S., Mimet A., Pellissier V., Marcenò C., Nowak A., Bergamini A., Boch S. und weitere
GrassPlot v. 2.00 – first update on the database of multi-scale plant diversity in Palaearctic grasslands.
Palaearctic Grasslands, 44, 2019, 26-47.
Zollinger A.
Manger seize heures sans grossir.
Journal Agri, online, (13 décembre), 2019, 23.
Stoffers H., Fuchsmann P., Guggisberg D., Silacci P., Dubois S., Schwendimann L.
Einfluss der Lagerzeit von Speck auf die Oxidation von Fleischkäse.
Foodaktuell, 12, 2019, 12-13.
weitere Sprachen:
Schwizer T., Kessler W., Wieland S., Weibel F., Friedli M., Häseli A., Kuster T., Werder M., Roth R., Naef A., Egger B., Perren S., Holliger E., Reininger V., Gravalon P. und weitere
Jahresbericht 2019 Agroscope Steinobstzentrum Breitenhof.
Agroscope Transfer, 307, 2019.
Schubiger F.X., Grieder C.
Phenotypic selection improves the resistance of "Mattenklee" red clover to Southern Anthracnose (Colletotrichum trifolii).
Grassland Science in Europe, 24, 2019, 409-411.
Petignat-Keller S.
Interview mit Sonia Petignat-Keller Juryleitung DistiSuisse.
Bar news, Online, (Extraheft), 2019, 4-5.
Zgraggen D., Petignat-Keller S.
Flüchtige Aromastoffe bei Williams: Reif fürs Destillat.
Die Kleinbrennerei, 8, 2019, 8-9.
Zgraggen D.
Whiskyreifung im Holzfass.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 20, 2019, 9-11.
Bertogliati M., Petignat-Keller S.
Robinienholz für den Grappa-Ausbau: Intressantes Potenzial für eine invasive Baumart?
Obst- und Weinbau, 20, 2019, 12-14.
Blackford M., Koestel C., Beldame G., Amiet L., Grivel X., Bach B., Ducruet J., Rösti J.
Maîtrise et contrôle de l’apport en oxygène lors du conditionnement.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 51, (6), 2019, 350-358.
Verdenal T., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Bourdin G., Spring J.-L.
L’effeuillage préfloral sur Merlot: impact à la vigne et sur les vins dans le contexte du Tessin.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 51, (6), 2019, 338-345.
Blaser S., Guyer A., Egger B., Mazzi D., Bünter M.
Bactrocera dorsalis (Poster).
In: Pflanzengesundheitstagung. 31.12., Bern - Eidg. Pflanzenschutzdienst. 2019.
Bravin E.
Perspektiven der Obstproduktion in der Schweiz.
In: 29. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Agrarökonomie. 20.09., Österreichische Gesellschaft für Agrarökonomie. 2019, 93-94.
