Collaboratrici e collaboratori

Publication List

Publication List

Publications Ulrich Bütikofer

Bogdanov, S., Kilchenmann, V., Bütikofer, U.
Determination of acaricide resudues in beeswax: collaborative study.
Apiacta, 38, 2003, 235-245.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
So entstehen Peptide in reifendem Käse.
Schweizerische Milchzeitung, 129, (10), 2003, 7-7.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
Bioaktive Peptide in Käse - Teil I.
Deutsche Molkerei Zeitung, 124, (10), 2003, 34-38.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
Bioaktive Peptide in Käse - Teil II.
Deutsche Molkerei Zeitung, 124, (11), 2003, 24-26.

Bachmann, H.P., Bobst, C., Bütikofer, U., Dalla Torre M., Fröhlich, M.T., Fürst, M.
Sticky cheese smear and natural white mould.
Milchwissenschaft = Milk Science International, 58, (03.04.2009), 2003, 140-144.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
Bioaktive Peptide in Käse nachgewiesen.
Schweizerische Milchzeitung, 129, (16), 2003, 9-0.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
Über das Vorkommen von bioaktiven Peptiden in Käse.
Mitteilungen aus dem Gebiete der Lebensmittel-Untersuchung und -Hygiene, 94, 2003, 136-154.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Sieber, R.
Über das Vorkommen von bioaktiven Peptiden in Käse.
FAM-Information, (456), 2003, 1-18.

Collomb, M., Malke, P., Spahni, M., Sieber, R., Bütikofer, U.
Winter- und Sommerkäse mit unterschiedlicher Lipolyse.
Agrarforschung, 10, (5), 2003, 189-192.

Fragnière, C., Bütikofer, U.
Teneur en eau du fromage dégraisse (tefd) dans le Gruyère.
Laitier Romand, 129, (8), 2003, 3-0.

Fröhlich, M.T., Casey, M., Bosset, J.O., Bütikofer, U.
Ketosäuren und Käsearoma.
Agrarforschung, 10, (1), 2003, 40-42.

Pillonel, L., Albrecht, B., Badertscher, R., Bütikofer, U., Chamba, J.F., Tabacchi, R., Bosset, J.O.
Analytical methods for the determination of the geographic origin of Emmental cheese. Parameters of proteolysis and rheology.
Italian Journal of Food Science, 15, 2003, 49-62.

Rehberger, B., Badertscher, R., Bütikofer, U., Luginbühl, W., Meyer, J.
Fortschritte in der Quantitativen Proteinanalytik.
Schweizerische Milchzeitung, 129, (47), 2003, 9-0.

Collomb, M., Sieber, R., Bütikofer, U., Stoll, W., Sollberger, H., Wechsler, D., Gallmann, P.
Impact of grass-feeding at different altitudes and oilseeds on fatty acid composition of milk fat (Poster).
Lipide in Fleisch, Milch und Ei. Tagungsbericht, ETH Zürich, 13. Mai 2004, 2003, 1-1.

Collomb, M., Bütikofer, U., Sieber, R., Jeangros, B., Bosset, J.O.
Composition of fatty acids in cow`s milk fat produced in the lowlands, mountains and highlands of Switzerland using high-resolution gas chromatography.
International Dairy Journal, 12, (8), 2002, 649-659.

Collomb, M., Bütikofer, U., Sieber, R., Jeangros, B., Bosset, J.O.
Correlation between fatty acids in cows` milk fat produced in the Lowlands, Mountains and Highlands of Switzerland and botanical composition of the fodder.
International Dairy Journal, 11.01.2009, (8), 2002, 661-666.

Collomb, M., Bütikofer, U., Sieber, R., Bosset, J.O., Jeangros, B.
Saftige Kräuter als Waffe gegen Krebs.
Schweizerische Milchzeitung, 128, (4), 2002, 7-0.

Collomb, M., Malke, P., Spahni, M., Bütikofer, U., Sieber, R.
Dosage des acides gras trans et linoléique conjugués dans la matière grasse du lait par chromatographie gaz-liquide: Comparaison des méthodes et étude de la variation des teneurs en fonction des saisons et de l`altitude.
Mitteilungen aus dem Gebiete der Lebensmittel-Untersuchung und -Hygiene, 93, 2002, 459-480.

Collomb, M., Bütikofer, U., Sieber, R., Jeangros, B., Bosset, J.O.
Composition of fatty acids in cow`s milk fat in the lowlands, mountains and highlands.
Caseus International, 2, (3), 2002, 30-33.

Fröhlich, M.T., Casey, M., Bosset, J.O., Bütikofer, U.
Ketosäuren und Käsearoma.
FAM-Information, (447), 2002, 1-15.

7 / 12
https://www.agroscope.admin.ch/content/agroscope/it/home/ueberuns/mitarbeitende.exturl.html/aHR0cHM6Ly9pcmEuYWdyb3Njb3BlLmNoL2VuLVVTL1BhZ2UvUH/VibGlrYXRpb25zbGlzdGUvSW5kZXhNaXRhcmJlaXRlcj9hZ3Jv/c2NvcGVJZD00NDkwJmlzRGF0ZW5QdWJsaWthdGlvbnNsaXN0ZT/1GYWxzZSZwYWdlPTc=.html