Collaboratrici e collaboratori

Publikationsliste

Publikationsliste

Publikationen Cécile Brabant

Levy Häner L., Bernet R., Hiltbrunner J., Brabant C., Pellet D., Courvoisier N., Foiada F., Matasci C., Barendregt Ch., Camp K.H.
Winterroggen 2018.
Agroscope Transfer, 262, 2018.
weitere Sprachen: französisch

Courvoisier N., Levy Häner L., Bernet R., Hiltbrunner J., Brabant C., Pellet D., Foiada F., Matasci C., Barendregt C., Camp K.H.
Wintergerste 2018.
Agroscope Transfer, 261, 2018.
weitere Sprachen: französisch

Brabant C., Fesselet M., Mascher-Frutschi F., Schori A., Mayor J.- P.
Aptitude for bread making and organoleptic properties of hulled wheats.
In: 4. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften. 20.09., Vienne BOKU. 2018.

Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F., Moullet O., Schierscher-Viret B., Schori A.
Brotweizenzüchtung bei Agroscope: leistungsfähige Sorten dank modernster Züchtungsmethoden: Merkblatt Nr.75.
Agroscope, Nyon. Merkblatt Nr. 75, 2018, 2 S.
weitere Sprachen: französisch

Fossati D., Mascher-Frutschi F., Brabant C., Schori A., Moullet O.
La Sélection : La chaîne céréalière débute par l'étape de sélection des variétés.
In: Exposition "Le pain de demain". 4 mai, Hrsg. Musée du blé et du pain, Echallens. 2018, 1-1.

Brabant C.
Blé pourpre: de la création de Vanilnoir au pain Solstice.
In: Journée grande culture. 14.06., Pampigny. 2018.

Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F., Levy Häner L.
Verschiedene Weizen-Qualitätstypen für verschiedene Anwendungen.
In: Schweizer Bio-Ackerbautag. 8. Juni, Cournillens FR. 2017, 1.
weitere Sprachen: französisch

Müller T., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S.G.
High-troughput genotyping of Swiss bread and spelt wheat identifies unused gene pools for breeding.
In: . April 23-28, Hrsg. 13th International Wheat Genetics Symposium, Tulln - Austria. 2017, 1.

Moullet O., Fossati D., Brabant C., Marti A., Mascher-Frutschi F., Büchi L., Krattinger S., Schori A.
The leaf rust resistance gene Lr22a does not alter other disease resistances, yield or bread making quality.
In: . 21.-23. November 2016, HBLFA Raumberg-Gumpenstein, Hrsg. 67. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, Irdning, Österreich. 2017, 1-2.

Thind A.K., Wicker T., Šimková H., Fossati D., Moullet O., Brabant C., Vrána J., Doležel J., Krattinger S.G.
Rapid cloning of genes in hexaploid wheat using cultivar-specific long-range chromosome assembly.
Nature Biotechnology, 35, (8), 2017, 793-796.

Müller Th., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S. G.
High-Troughput genotyping of Swiss bread and spelt wheat identifies unused gene pools for breeding.
In: Proceedings 13th International Wheat Genetics Symposium. April 23-28, Tulln, Austria. 2017, 140.

Knapp S., Brabant C., Oberforster M., Grausgruber H., Hiltbrunner J.
Quality traits in winter wheat: Comparison of stability parameters and correlations between traits regarding their stability.
Journal of Cereal Science, 77, 2017, 186-193.

Levy Häner L., Courvoisier N., Herrera J. M., Brabant C., Pellet D.
Potenzieller Proteingehalt von Winterweizensorten.
Agrarforschung Schweiz, 7, (9), 2016, 364-371.
weitere Sprachen: französisch

Levy Häner L., Brabant C.
Welchen Einfluss hat mein Gipfeli auf den Getreideproduzenten?
Agrarforschung Schweiz, 7, (9), 2016, 363.
weitere Sprachen: französisch

Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F.
Qualitätsweizenzüchtung für branchengerechte Sorten.
In: DACH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften. 29.-30.9., Hrsg. ZHAW, Wädenswil. 2016, 1-22.

Knapp S., Aebi R., Anders M., Brabant C., Oberforster M., Grausgruber H., Hiltbrunner J.
Correlations of stability parameters across quality traits in a Swiss and an Austrian dataset of winter wheat.
In: 14th ESA Congress. 5-9th September, Hrsg. ESA, Edinburgh, Scotland. 2016, 1-2.

Brabant C., Fossati D., Levy Häner L.
Influence du milieu et des variétés de blé sur le rendement et la qualité boulangère.
In: Journée grandes cultures et herbages. 8. juin, Hrsg. Agrilogie, Grange-Verney. 2016, 1.

Levy Häner L., Brabant C.
Die Kunst, den Stickstoffdünger für einen optimalen Ertrag und Proteingehalt von Weizen aufzuteilen.
Agrarforschung Schweiz, 7, (2), 2016, 80-87.
weitere Sprachen: französisch

Brabant C., Mascher-Frutschi F.
Influence de la variété et du milieu sur la qualité boulangère du blé et de ses ancêtres.
In: Foire Agricole Romande. 7.5., Hrsg. Bio Vaud, Grange-Verney. 2016, 1-26.

Levy Häner L., Brabant C.
L'art de fractionner l'azote pour optimiser le rendement et la qualité du blé.
In: 24ème assemblée SSA. 17 mars, Hrsg. Société Suisse d'Agronomie (SSA), Zollikofen. 2016, 1-24.

2 / 4
https://www.agroscope.admin.ch/content/agroscope/it/home/ueberuns/mitarbeitende.exturl.html/aHR0cHM6Ly9pcmEuYWdyb3Njb3BlLmNoL2RlLUNIL1BhZ2UvUH/VibGlrYXRpb25zbGlzdGUvSW5kZXhNaXRhcmJlaXRlcj9hZ3Jv/c2NvcGVJZD0xNzM5JmlzRGF0ZW5QdWJsaWthdGlvbnNsaXN0ZT/1GYWxzZSZwYWdlPTI=.html