Der Wassergehalt des von den Pflanzen produzierten Nektars kann variieren. Um seine Konservierung in den Waben zu gewährleisten, darf er nicht gären. Deshalb wird er von den Bienen in Honig umgewandelt, indem sie seinen Wassergehalt senken und folglich den Zuckergehalt erhöhen. Dies verhindert die Entwicklung der Mikroorganismen. In der Dunkelheit des Bienenstocks ist es schwierig, den Herstellungsprozess des Honigs zu beobachten. Aus diesem Grund ist er auch nur wenig erforscht. Um die Umwandlung von Nektar in Honig zu untersuchen, haben wir die Technik der Tomographie eingesetzt. Sie ermöglicht es, den Zuckergehalt des eingelagerten Nektars sehr präzise zu messen, ohne den Bienenstock öffnen zu müssen und das Bienenvolk zu stören.
Pubblicazioni Katia Gindro
Pezet R, Gindro K, Viret O, Spring J
Glycosylation and oxydative dimerization of resveratrol are respectively associated to sensitivity and resistance of grapevine cultivars to downy mildew.
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Pezet R, Perret C, Jean-Denis J, Tabacchi R, Gindro K, Viret O
delta-viniferin, a resveratrol dehydrodimer: one of the major stilbenes synthetized by stressed grapevine leaves.
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Gindro K, Pezet R, Richter H, Viret O
La vigne réagit mécaniquement aux attaques du mildiou.
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Gindro K, Pezet R, Richter H, Viret O
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Vauclare P, Cots J, Gindro K, Widmer F
The glyoxylate cycle as an essential step in carbon reallocation mechanisms.
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Gindro K, Pezet R, Viret O
Histological study of the response of two Vitis vinifera cultivars (resistant and susceptible) to Plasmopara viticola infections.
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Rigotti S, Gindro K, Richter H, Viret O
Characterization of molecular markers for specific and sensitive detection of Botrytis cinerea Pers.: Fr. in strawberry (Fragaria x ananassa Duch.) using PCR.
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Cots J, Fargeix C, Gindro K, Widmer F
Pathogenic attack and carbon reallocation in soybean leaves (Glycine max.L.): reinitiation of the glyoxylate cycle as a defence reaction.
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Gindro K, Pezet R
Effects of long-term storage at different temperatures on conidia of Botrytis cinerea Pers. : Fr.
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Gindro K, Pezet R
Effects on long term storage at different temperatures on Conidia of Botrytis cinerea Pers., Fr. (Poster abstract).
Gindro K.
Etudes de la sporulation de Botrytis cinerea Pers.:Fr.: purification, caractérisation et rôle d'une cutinase constitutive des conidies non germées.
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Gindro K, Pezet R
Purification and characterization of a 40.8-KDA cutinase in ungerminated conidia of Botrytis cinerea Pers. : Fr.
FEMS Microbiology Letters, 171, 1999, 239-243.
Gindro K, Pezet R
Evidence for a constitutive cytoplasmic cutinase in ungerminated conidia of Botrytis cinerea Pers.: Fr.
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