Der Wassergehalt des von den Pflanzen produzierten Nektars kann variieren. Um seine Konservierung in den Waben zu gewährleisten, darf er nicht gären. Deshalb wird er von den Bienen in Honig umgewandelt, indem sie seinen Wassergehalt senken und folglich den Zuckergehalt erhöhen. Dies verhindert die Entwicklung der Mikroorganismen. In der Dunkelheit des Bienenstocks ist es schwierig, den Herstellungsprozess des Honigs zu beobachten. Aus diesem Grund ist er auch nur wenig erforscht. Um die Umwandlung von Nektar in Honig zu untersuchen, haben wir die Technik der Tomographie eingesetzt. Sie ermöglicht es, den Zuckergehalt des eingelagerten Nektars sehr präzise zu messen, ohne den Bienenstock öffnen zu müssen und das Bienenvolk zu stören.
 
					Publikationen Jeanine Ammann
 Runte M., Nuessli Guth J., Ammann J. 
   Consumers' perception of plant-based alternatives and changes over time. A linguistic analysis across three countries and ten years.  
 Food Quality and Preference, 113, 2023, 1-35. 
 
 Ammann J. 
   Eine Befragung unter künftigen Betriebsleitenden in der Schweiz.  
 In: KTBL Workshop. 7. November, online. 2023, 1-16. 
 
 Ammann J., Mack G., Irek J., Finger R., El Benni N. 
   Investigating the role of meat commitment in public preferences for animal welfare in Swiss agricultural policy.  
 In: Swiss Nutrition Conference. 10 November, Bern. 2023, 1. 
 
 El Benni N., Irek J., Finger R., Mack G., Ammann J. 
  How Swiss citizens perceive the multifunctional role of agriculture: Culture likely matters.  
 In: XVII Congress of the European Association of Agricultural Economics (EAAE) «Agri-Food Systems in a changing world: Connecting Science and Society», August 29th – September 1st, 2023, Rennes, France. 29 August, Rennes. 2023, 1-18. 
 
 Ammann J., Mack G., Irek J., Finger R., El Benni N. 
   Consumers’ meat commitment and the importance of animal welfare as agricultural policy goal.  
 Food Quality and Preference, 112, 2023, 1-13. 
 
 Ammann J., Grande A., Inderbitzin J., Guggenbühl B. 
   Understanding Swiss consumption of plant-based alternatives to dairy products.  
 Food Quality and Preference, 110, 2023, 1-10. 
 
 Ammann J., Nuessli G. J., Runte M. 
  What consumers think about plant-based alternatives in the US, India and Switzerland.  
 Baking Europe, Summer, 2023, 50-53. 
 
 El Benni N., Irek J., Mack G., Ammann J. 
   Agrarpolitische Zielkonflikte aus der Sicht der KonsumentInnen.  
 In: Fachbeiratssitzung Mutterkuh Schweiz. 05. Mai, Brugg. 2023, 1-18. 
 
 Ammann J. 
  Policy measures for a more sustainable diet.  
 Baking Europe, Spring, 2023, 47-50. 
 
 Ammann J., Walter A., El Benni N. 
   Dataset on digital technologies as learning content in farm manager training in Switzerland and willingness to use farm information systems.  
 Data in Brief, 48, 2023, 1-7. 
 
 Mack G., Finger R., Ammann J., El Benni N. 
   Modelling policies towards pesticide-free agricultural production systems.  
 Agricultural Systems, 207, 2023, 1-18. 
 
 Ammann J., Egolf A., Nuessli Guth J., Siegrist M. 
   Experimental validation of the food disgust scale using olfactory stimuli.  
 Food Quality and Preference, 107, 2023, 1-20. 
 
 Berthold A., Ammann J. 
   Colours of disgust – an exploratory study on the relationship between food colour and disgust.  
 Science Talks, 5, 2023, 1-3. 
 
 Ammann J., Arbenz A., Mack G., Nemecek T., El Benni N. 
   A review on policy instruments for sustainable food consumption.  
 Sustainable Production and Consumption, 36, 2023, 338-353. 
 
 Ammann J., Arbenz A., Mack G., Nemecek T., El Benni N. 
   Politikmassnahmen für eine nachhaltige Ernährung.  
 Agrarforschung Schweiz, 14, 2023, 8-15. 
 
 Ammann J., Arbenz A., Mack G., Nemecek T., El Benni N. 
   Politische Instrumente für nachhaltigen Lebensmittelkonsum.  
 In: 10. Nachhaltigkeitstagung Agroscope. 26. Januar, Hrsg. Agroscope, Zürich. 2023, 1-12. 
 
 Ammann J. 
   Public perception of smart farming.  
 The European Baking Ingredients Market Report, 1, 2022, 40-43. 
 
 Ammann J., Berthold A. 
  True colours: Food colouring and disgust perception.  
 Baking Europe, Autumn, 2022, 14-16. 
 
 Ammann J., Berthold, A. 
   Temporary differences in pathogen disgust sensitivity and the perception of crowded spaces.  
 Personality and Individual Differences, 201, 2022, 1-7. 
 
 Ammann J., Mack G., El Benni N. 
   Public Perception of Smart Farming.  
 In: 5th symposium on agri-tech economics for sustainable futures. 19-20 September, Hrsg. Global Institute for Agri-Tech Economics at Harper Adams University (UK), Harper Adams University (England). 2022, 143-146. 
 
 
                        
                        
                    
                    
 
			 
			 
			