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Elenco di pubblicazione

Elenco di pubblicazione

Pubblicazioni Christina Kast

Droz B., Kilchenmann V., Kast C.
Coumaphos nella cera – Un rischio per la salute delle api.
L'Ape, 103, (5/6), 2020, 14-19.
altre lingue: tedesco | francese

Roncoroni F., Kast C., Kilchenmann V.
Importanti fonti di polline e nettare per le api mellifere in Svizzera.
Agroscope, Bern. 20 aprile, 2020, 45 pp.
altre lingue: francese | tedesco

Roncoroni F., Kilchenmann V., Bieri K., Kast C.
Quale polline raccolgono le api a Basilea?
L'Ape, 103, (marzo/aprile), 2020, 17-21.
altre lingue: tedesco | francese

Godocikova J., Bugarova V., Kast C., Majtan V., Majtan J.
Antibacterial potential of Swiss honeys and characterisation of their bee-derived bioactive compounds.
Journal of the Science of Food and Agriculture, 100, (1), 2020, 335-342.

Roncoroni F., Kilchenmann V., Bieri K., Conedera M., Kast C.
Quale polline raccolgono le nostre api ?
L'Ape, 102, 2019, 3-8.
altre lingue: tedesco | francese

Kast C., Kilchenmann V., Droz B.
Distribution of coumaphos in beeswax after treatment of honeybee colonies with CheckMite® against the parasitical mite Varroa destructor.
Apidologie, online, (november), 2019.

Charrière J.-D., Dietemann V., Kast C., Droz B., Dainat B., Jeker L.
Rapporto annuale 2018 del Centro di ricerca apistica.
Schweizerische Bienen-Zeitung, 8, 2019, 12-21.
altre lingue: tedesco | francese

Kast C., Kilchenmann V., Reinhard H., Bieri K., Zoller O.
Pyrrolizidine alkaloids: the botanical origin of pollen collected during the flowering period of Echium vulgare and the stability of pyrrolizidine alkaloids in bee bread.
Molecules, 24, (12), 2019, 1-14.

Charrière J.-D., Kast C., Dietemann V., Droz B., Dainat B.
Rapporto annuale 2017- Centro di ricerca apistica.
Agroscope Transfer, 272, 2019.
altre lingue: francese | tedesco

Kast C., Lucchetti M.
Pyrrolizidine alkaloids - a case study of Swiss honey.
In: Food safety assurance and veterinary public health, Volume 7, Chemical hazards in foods of animal origin. 1. Ausgabe, Ed. Frans J.M. Smulders, Ivonne M.C.M. Rietjens, Martin D. Rose, Wageningen Academic Publishers, The Netherlands. 2019, 529-542.

Kast C.
Composti vegetali indesiderati nei prodotti apistici (Parte 3): Presenza di alcaloidi pirrolizidinici nel polline svizzero.
Schweizerische Bienen-Zeitung, 2, 2018, 18-20.
altre lingue: tedesco | francese

Kast C.
Composti vegetali indesiderati nei prodotti apistici (Parte 4): In quale momento le api raccolgono polline contenente alcaloidi pirrolizidinici?
Schweizerische Bienen-Zeitung, 3, 2018, 24-25.
altre lingue: tedesco | francese

Kast C.
Composti vegetali indesiderati nei prodotti apistici (Parte 1): Analisi degli alcaloidi pirrolizidinici nel miele svizzero.
Schweizerische Bienen-Zeitung, 12, 2018, 16-18.
altre lingue: tedesco | francese

Lucchetti M., Kilchenmann V., Glauser G., Praz C., Kast C.
Nursing protects honeybee larvae from secondary metabolites of pollen.
Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences, 285, (1875), 2018, 1-8.

Gehring E., Kast C., Kilchenmann V., Bieri K., Gehrig R., Pezzatti G.B., Conedera M.
Impact of the Asian Chestnut Gall Wasp, Dryocosmus kuriphilus (Hymenoptera, Cynipidae), on the chestnut component of honey in the Southern Swiss Alps.
Journal of Economic Entomology, 111, (1), 2018, 43-52.

Kast C., Kilchenmann V., Reinhard H., Droz B., Lucchetti M., Dübecke A., Beckh G., Zoller O.
Chemical fingerprinting identifies Echium vulgare, Eupatorium cannabinum and Senecio spp. as plant species mainly responsible for pyrrolizidine alkaloids in bee-collected pollen.
Food Additives & Contaminants: Part A, 35, (2), 2018, 316-327.

Charrière J.-D., Dainat B., Dietemann V., Droz B., Jeker L., Kast C., Parejo M.
Centro di ricerche apicole: Rapporto annuale 2016.
Schweizerische Bienen-Zeitung, 140, (11), 2017, 14-21.
altre lingue: tedesco | francese

Zumbrunn S., Guggenbühl B., Kast C.
Degustazione di miele al Centro di ricerche apicole: Giornata delle porte aperte.
Schweizerische Bienen-Zeitung, 140, (10), 2017, 10-12.
altre lingue: tedesco | francese

Kast C., Roetschi A.
Evaluation of baker’s yeast in honey using a real-time PCR assay.
Food Microbiology, 62, 2017, 282-288.

Despland C., Walther B., Kast C., Campos V., Rey V., Stefanoni N., Tappy L.
A randomized-controlled clinical trial of high fructose diets from either Robinia honey or free fructose and glucose in healthy normal weight males.
Clinical Nutrition ESPEN, online, (17 March), 2017, e1-e7.

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