Nurit E., Bordes J., Balfourier F., Paux E., Piquet A., Fossati D., Branlar G.
Association between SNP markers and 11 vitamin contents in grains of a worldwide bread wheat core collection.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 69, (14), 2021, 4307-4318.
Herrera J. M., Levy Häner L., Mascher-Frutschi F., Hiltbrunner J., Fossati D., Brabant C., Charles R., Pellet D.
Lessons from 20 years of studies of wheat genotypes in multiple environments and under contrasting production systems.
Frontiers in Plant Science, 10, (January), 2020, 1-13.
Fossati D., Brabant C., Sonderreger, O., Bucher E.
Création de la variété "Vanilnoir", une variété de blé à grains pourpres et développement d'un pain spécial issu de cette variété.
Dans: PHLOEME -2èmes biennale de l'innovation céréalière - 29-30 janvier 2020. 29-30 janvier, Ed. Arvalis, Paris. 2020, 328-329.
de Carcer P.S, Sinaj S., Santonja M., Fossati D., Jeangros B.
Long-term effects of crop succesion, soil tillage and climate on wheat yield and soil properties.
Soil & Tillage Research, 190, 2019, 209-219.
Brabant C., Fossati D., Schierscher-Viret B., Bucher E., Vincent V.
Création d’une population de blé très goûteuse et riche en fibre (projet PAN 2016 à 2020).
Dans: Visite Etudiants HEPIA. 02 avril, Changins. 2019, 1.
Brabant C., Fossati D.
Vérité sur l'affaire Gluten.
Brabant C., Schierscher-Viret B., Fossati D., Vincent V.
Combining Improved Aroma, Taste and Fibre Content in a Wheat Population Based on Landraces and Modern Wheat Cultivars.
Dans: 1st International Wheat Congress. 24 June, Ed. University of Saskatchewan, Saskatoon, Canada. 2019, 1.
Fossati D.
Sélection du blé pour la production extensive et bio.
Dans: Journée AGRIDEA "Dernières nouvelles de la recherche". 28.05, Ed. AGRIDEA, Changins. 2019.
Friedli C N., Abiven S., Fossati D., Hund A.
Modern wheat semi-dwarfs root deep on demand: Response of rooting depth to drought in a set of Swiss era wheats covering 100 years of breeding.
Euphytica, 215, (85), 2019, 1-15.
Müller T., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S.
Unlocking the diversity of genebanks: Whole-genome marker analysis of Swiss bread wheat and spelt.
Theoretical and Applied Genetics, 131, 2018, 407-416.
Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F., Schori A.
Agroscope sélectionne pour créer des variétés résistantes aux maladies.
Journal Agri, 17 Aout 2018, 2018, 18.
Fossati D., Fossati A., Jaquiéry R.
Hybrid triticale in Switzerland: past experience.
Dans: . 20.-22 November 2017, HBLFA Raumberg-Gumpenstein, Ed. 68. Jahrestagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, Vienna, Austria. 2018, 1.
Fossati D., Fossati A., Jaquiéry R.
Hybrid triticale in Switzerland: past experience.
Dans: 68. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs. 20.11., HBLFA Raumberg-Gumpenstein, Irdning, Österreich. 2018.
Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F., Moullet O., Schierscher-Viret B., Schori A.
L'amélioration du blé panifiable à Agroscope: variétés performantes issues des meilleures techniques de sélection : Fiche technique No75.
Agroscope, Nyon. Fiche technique N° 75, septembre, 2018, 2 pp.
autres langues: allemand
Fossati D., Mascher-Frutschi F., Brabant C., Schori A., Moullet O.
La Sélection : La chaîne céréalière débute par l'étape de sélection des variétés.
Dans: Exposition "Le pain de demain". 4 mai, Ed. Musée du blé et du pain, Echallens. 2018, 1-1.
Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F., Levy Häner L.
Les différents types de qualité du blé pour différentes utilisations.
Dans: Schweizer Bio-Ackerbautag. 8. Juni, Cournillens FR. 2017, 1.
autres langues: allemand
Müller T., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S.G.
High-troughput genotyping of Swiss bread and spelt wheat identifies unused gene pools for breeding.
Dans: . April 23-28, Ed. 13th International Wheat Genetics Symposium, Tulln - Austria. 2017, 1.
Moullet O., Fossati D., Brabant C., Marti A., Mascher-Frutschi F., Büchi L., Krattinger S., Schori A.
The leaf rust resistance gene Lr22a does not alter other disease resistances, yield or bread making quality.
Dans: . 21.-23. November 2016, HBLFA Raumberg-Gumpenstein, Ed. 67. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, Irdning, Österreich. 2017, 1-2.
Thind A.K., Wicker T., Šimková H., Fossati D., Moullet O., Brabant C., Vrána J., Doležel J., Krattinger S.G.
Rapid cloning of genes in hexaploid wheat using cultivar-specific long-range chromosome assembly.
Nature Biotechnology, 35, (8), 2017, 793-796.
Müller Th., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S. G.
High-Troughput genotyping of Swiss bread and spelt wheat identifies unused gene pools for breeding.
Dans: Proceedings 13th International Wheat Genetics Symposium. April 23-28, Tulln, Austria. 2017, 140.