Fröhlich M. T., Guggisberg D., Bisig W., Aeschlimann T., Inderbitzin J. 
   The Salt Dilemma with Emmentaler.  
 In: FACE technology group. 26 August, online. 2025. 
 
 Guggisberg D., Bisig W., Loosli F., Stoop R., Schmidt R., Fröhlich M. T. 
   Optimizing NaCl uptake in experimental Emmentaler cheese: Effects of brining concentration, temperature, and duration.  
 International Dairy Journal, 170, 2025, Article 106383. 
 
 Fröhlich M. T., Bachmann H.-P., Bisig W., Fritsch L., Fuchsmann P., Guggisberg D., Turgay M. 
  Cheeses with propionic acid fermentation.  
 In: Cheese Chemistry, Physics and Microbiology. 5, Publ. Elsevier. 2025, 879-907. 
 
 Bisig W., Arias E. M., Fröhlich M. T., Guggisberg D., Jakob E., Sheehan J. J. D., Skeie S. 
  Salt in cheese: Physical, chemical, biological, and sensory aspects - water activity.  
 In: Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology. Fifth Edition, Publ. Academic Press, Amsterdam (NL). 2025, 349-406. 
 
 Fröhlich M. T., Guggisberg D., Aeschlimann T., Bisig W. 
   Das Kochsalz-Dilemma beim Emmentaler-Käse.  
 Foodaktuell, 6, 2025, 58. 
  other Languages:
       
 Cocuzzi R., Turgay M., Schmidt R., von Ah U., Bachmann H.-P., Weisskopf L., Fröhlich M. T. 
   A single-nucleotide variant conditions the ability vs. inability of Propionibacterium freudenreichii to utilize L-lactate.  
 Applied and Environmental Microbiology, 91, (7), 2025, Article e00599-25. 
 
 Fröhlich M. T., Aeschlimann T. 
   Die schwierige Suche nach einer AntiProp Kultur.  
 In: Sbrinz-Tagung (Weiterbildung). 5. Juni, Gisikon (CH). 2025. 
 
 Fröhlich M. T., Guggisberg D., Aeschlimann T., Bisig W. 
   Das Kochsalz-Dilemma: Wie die Bedeutung von NaCl für Geschmack und Aroma im Schweizer Emmentaler vergessen ging und was dagegen unternommen werden kann.  
 Agroscope Science, 203, 2025, 1-25. 
  other Languages:
       
 Fröhlich M. T. 
   Biogene Amine in Käse.  
 In: Weiterbildung Milchverarbeiter. 6. Februar, Publ. ARGE Heumilch Tirol, Strass im Zillertal (AT). 2025. 
 
 Fröhlich M. T., Bachmann H.-P., Aeschlimann T. 
   Emmentaler Dolce: Jung & geschmeidig, und trotzdem aromatisch.  
 In: Jahrestagung Emmi. 9. Dezember, Publ. Emmi, Bern (CH). 2024. 
 
 Fröhlich M. T., Turgay M. 
   Tupfen in Käse.  
 In: Jahrestagung Appenzeller & Tilsiter. 2. Dezember, Publ. Appenzeller & Tilsiter, Gais (CH). 2024. 
 
 Fröhlich M. T., Bachmann H.-P. 
   Emmentaler Dolce: Ein junger Käse Typ Emmentaler mit mehr Aroma und geschmeidigem Teig.  
 Agroscope Transfer, 551, 2024, 1-18. 
  other Languages:
       
 Bachmann H.-P., Bisig W., Fröhlich-Wyder M. T. 
   Opportunities and risks for raw milk products: A Scientific synthesis of the 2023 Conference of the FACEnetwork.  
 Agroscope Science, 197, 2024, 1-32. 
  other Languages:
       
 Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W. 
   Raw milk and raw-milk products affect our health.  
 In: Conference 2023 Face-Network. 12 October, Grangeneuve. 2023, 1. 
 
 Fröhlich-Wyder M. T., Aeschlimann T., Winkler H., Bachmann H.-P. 
   Simmentaler Original: The first Swiss cheese made from the milk of a single cow breed.  
 In: Conference 2023 Face-Network. 12 October, Grangeneuve. 2023, 1. 
 
 Fröhlich-Wyder M. T., Bachmann H.-P., Schmidt R. 
   Classification of cheese varieties from Switzerland using machine learning methods: Free volatile carboxylic acids.  
 LWT-Food Science and Technology, 184, 2023, 1-9. 
 
 Guggenbühl B., Fuchsmann P., Fröhlich-Wyder M. T. 
  Sensory characteristics of swiss‐type cheese varieties.  
 In: Sensory Profiling of Dairy Products. First edition, Publ. John J. Tuohy, John Wiley & Sons Ltd. 2023, 195-224. 
 
 Fröhlich-Wyder M. T., Guggisberg D., Bisig W., Jakob E., Schmidt R. 
   The total eye volume of cheese is influenced by different fat-levels.  
 International Dairy Journal, 144, 2023, 1-9. 
 
 Fröhlich-Wyder M. T., Bachmann H.-P., Von Ah U., Baumeyer Brahier A., Irmler S., Aeschlimann T., Cocuzzi R., Turgay M., Schmidt R. 
   Impact of pediococci on the amino acid profile of a model-cheese with propionic acid fermentation.  
 In: 23ème colloque du Club des Bactéries Lactiques. 8 - 10 juin, Publ. UMR INRAE - Institut Agro STLO, Rennes, F. 2022. 
 
 Turgay M., Falentin H., Irmler S., Fröhlich-Wyder M. T., Meola M., Oberhaensli S., Berthoud-dit-Gallon Marchand H. 
   Genomic rearrangements in the aspA-dcuA locus of Propionibacterium freudenreichii are associated with aspartase activity.  
 Food Microbiology, 106, 2022, 1-12.