Mitarbeitende

Publikationen Agnes Dienesné Nagy

Zufferey V., Verdenal T., Reynard J.-S., Dienesné Nagy A., Belcher S., Lorenzini F., Rösti J., Gindro K., Spangenberg J.E., Viret O., Carlen C., Spring J.-L.
Influence du régime hydrique sur le comportement de la vigne et la qualité des vins d'Humagne rouge.
Recherche Agronomique Suisse, 13, 2022, 77-85.

Verdenal T., Zufferey V., Huberty M., Melot C., Dienesné Nagy A., Spring J.-L.
La gestion de la surface foliaire affecte la teneur en azote des raisins.
Le Vigneron champenois, Mai, 2022, 54-59.

Dienes-Nagy Á., Vuichard F., Belcher S., Blackford M., Rösti J., Lorenzini F.
Simultaneous quantification of glutathione, glutathione disulfide and glutathione-S-sulfonate in grape and wine using LC-MS/MS.
Food Chemistry, 386, 2022, 1-7.

Verdenal T., Spangenberg J. E. , Dienes-Nagy Á., Zufferey V., Spring J.-L., Viret O., van Leeuwen C.
Nitrogen dynamics and fertilisation use efficiency: carry-over effect of crop limitation.
Australian Journal of Grape and Wine Research, 28, (3), 2022, 358-373.

Zeng L., Dienes-Nagy Á., Blackford M., Siebert P., Vuichard F., Bourdin G., Lorenzini F., Bach B.
Analyser les polyphénols du vin rouge avec un spectrophotomètre? : Reprenons depuis le début.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 53, (6), 2021, 284-293.

Verdenal T., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Spring J.-L., Spangenberg J.E., Viret O., van Leeuwen C.
Managing must amino nitrogen composition: the impact of crop load.
In: XIth international symposium on grapevine physiology and biotechnology. 31.10., Stellenbosch, South Africa. 2021.

Verdenal T., Zufferey V., Huberty M., Melot C., Dienes-Nagy Á., Spring J.-L.
A gestão da área foliar afeta o teor de azoto das uvas.
IVES Technical Reviews, online, (October), 2021, 1-2.

Verdenal T., Zufferey V., Huberty M., Melot C., Dienes-Nagy Á., Spring J.-L.
Die Blattfläche beeinflusst den Stickstoffgehalt der Trauben.
IVES Technical Reviews, online, (October), 2021, 1-2.
weitere Sprachen: französisch | italienisch | englisch | andere Sprache

Verdenal T., Zufferey V., Bourdin G., Dienes-Nagy Á., Gindro K., Viret O., Spring J.-L.
Période et intensité de l’effeuillage de la vigne: bilan sur cinq cépages en Suisse.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 53, (3), 2021, 144-150.

Verdenal T., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Spring J.-L., Viret O., Marin-Carbonne J., Spangenberg J.E., van Leeuwen C.
Grapevine nitrogen metabolism as a function of crop load using a 15N-labelling approach.
In: EGU General Assembly 2021. 29.04., online. 2021.

Blackford M., Comby M., Zeng L., Dienes-Nagy Á., Bourdin G., Lorenzini F., Bach B.
A review on stems composition and their impact on wine quality.
Molecules, 26, (5), 2021, 1-41.

Verdenal T., Dienes-Nagy Á., Zufferey V., Spring J.-L., Viret O., Marin-Carbonne J., van Leeuwen C.
Understanding and managing nitrogen nutrition in grapevine: a review.
OENO One, 55, (1), 2021, 1-44.

Verdenal T., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Viret O., van Leeuwen C., Spangenberg J.E., Spring J.-L.
Plant nitrogen assimilation and partitioning as a function of crop load.
In: XIIIth International Terroir Congress. 17 - 18 November, Adelaide (AUS). 2020, 1-5.

Dienes-Nagy Á., Marti G., Breant L., Lorenzini F., Fuchsmann P., Baumgartner D. G., Zufferey V., Spring J.-L., Gindro K., Viret O., Wolfender J-L, Rösti J.
Identification of putative chemical markers in white wine (Chasselas) related to nitrogen deficiencies in vineyards.
OENO One, 3, 2020, 583-599.

Zufferey V., Verdenal T., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Blackford M., Bourdin G., Gindro K., Spangenberg J.E., Rösti J., Viret O., Carlen C., Spring J.-L.
Effet du régime hydrique sur le comportement de la vigne et la qualité des vins de petite Arvine.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 1, (52), 2020, 160-171.

Zufferey V., Verdenal T., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Blackford M., Bourdin G., Gindro K., Spangenberg J.E., Rösti J., Viret O., Carlen C., Spring J.-L.
The influence of vine water regime on the leaf gas exchange, berry composition and wine quality of Arvine grapes in Switzerland.
OENO One, 3, 2020, 553-568.

Verdenal T., Spangenberg J. E., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Viret O., van Leeuwen C., Spring J.-L.
Impact of crop load on nitrogen uptake and reserve mobilisation in Vitis vinifera.
Functional Plant Biology, online, (12 June), 2020, 1-13.

Blackford M., Rienth M., Dienes-Nagy Á., Spring J.-L., Bourdin G., Lorenzini F., Roesle-Fuchs J., Cléroux M.
Säureentwicklung im Zeichen des Klimawandels.
Obst- und Weinbau, 08, 2020, 11-14.

Verdenal T., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Bourdin G., Gindro K., Spring J.-L.
Frühentblätterung der Traubenzone: Optionen und Konsequenzen.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 02, 2020, 15-17.

Verdenal T., Zufferey V., Bourdin G., Dienes-Nagy Á., Gindro K., Spring J.-L.
L’effeuillage précoce de la zone des grappes.

3 / 6