Publikationen

Publikationen Stefan Irmler

Walther B., Jakob E., Irmler S., Berthoud H., Wyss U., Wechsler D., Portmann R.
Biogene Amine in Käse.
In: ALP-Kolloquium. 22.10., Hrsg. ALP-Haras, Bern. 2009, 1-72.

Bogicevic, B., Irmler S., Meile, L., Berthoud H.
Isolation and characterization of a cysteine biosynthetic gene in Lactobacillus caseiencoding cysteine lyase and synthase activity [Poster].
BioMicroWorld, Lisbon, 2-4 Dec. 2009, 2009, 1-1.

Irmler, S.
Innovative Technologien in der Käseforschung.
Forschung und Ernährung - ein Dialog, 2009, 259-262.

Irmler, S., Schaefer, H., Beisert, B., Rauhut, D., Berthoud, H.
Identification and characterization of a strain-dependent cystathionine β/ɣ-lyase in Lactobacillus casei potentially involved in cysteine biosynthesis.
FEMS Microbiology Letters, 295, (1), 2009, 67-76.

Bachmann, H.P., Bütikofer, U., Burkhardt, R., Eberhard, P., Fröhlich-Wyder, M.-T., Guggisberg, D., Irmler, S., Jakob, E., Marschnig, S., Piccinali, P., Schluep, K., Schreier, K., Wechsler, D., Wehrmüller K.
5th IDF Symposium on Cheese Ripening, Bern Switzerland, 9-13 March 2008.
ALP science, (525), 2008, 1-35.

Irmler, S., Raboud, S., Beisert, B., Rauhut, D., Berthoud, H.
Cloning and Characterization of Two Lactobacillus casei Genes Encoding a Cystathionine Lyase.
Applied and Environmental Microbiology, (1), 2008, 99-106.

Franke B.M., Irmler S., Hadorn R., Bosset J.O., Gremaud G., Kreuzer M.
Aromastoffe in Rindstrockenfleisch – ein Weg zur Bestimmung der geografischen Herkunft?
In: Futterbewertung im Umbruch? . 09.05.2007, Hrsg. Fachtagung des Institutes für Nutztierwissenschaften der ETH Zürich, Zürich. 2007, 1-1.

Franke, B., Irmler, S., Hadorn, R., Bosset, J.O., Gremaud, G., Kreuzer, M.
Aromastoffe in Rindstrockenfleisch - ein Weg zur Bestimmung der geografischen Herkunft?
Schriftenreihe aus dem Institut für Nutztierwissenschaften der ETH Zürich, (29), 2007, 165-167.

Irmler, S., Heusler, M.L., Raboud, S., Schlichtherle-Cerny, H., Casey, M., Eugster-Meier, E.
Rapid volatile metabolite profiling of Lactobacillus casei strains: selection of flavour producing cultures.
The Australian Journal of Dairy Technology, 61, (2), 2006, 123-127.

Irmler, S., Schlichtherle-Cerny, H.
Kulturen für intensiveres Käsearoma.
Alimenta, (8), 2006, 4-5.

Irmler, S., Heusler, M.L., Schlichtherle-Cerny, H., Casey, M.
Screening for flavour producing lactic acid bacteria by an MS-based electronic nose.
Symposium on lactic acid bacteria, 29.8.05, 2005, 1-1.

4 / 4

Frühere Projekte