Bisig W.
Hybridprodukt aus der Käserei und nützliche Viren.
Foodaktuell, 12, 2022, 32-34.
Aeschlimann A., Bisig W.
Highlights IDF World Dairy Summit 2022 Delhi und IDF.
Dans: Liebefelder Milchtagung. 8. November, Ed. Agroscope und HAFL, Zollikofen. 2022.
Bisig W.
Thermisation for cheese milk or before milk cold storage.
Dans: Heat treatment of Milk - An overview of technologies, results and consequences of treatment. 28. Juni, International Dairy Federation. 2022.
Bisig W., Deeth, Hilton, Smithers, Geoffrey W., Eden, Jonas
Heat treatment of milk: Thermisation, pasteurisation, extented shelf-life milk, UHT treatment and in-container sterilisation.
International Dairy Federation, 516, 2022, 1-33.
Bisig W., Fröhlich-Wyder M. T., Guggisberg D., Bachmann H.-P., Guggenbühl B., Turgay M., Wechsler D.
Käse Typ Emmentaler: Überblick über die Arten von Hart- und Halbhartkäse mit Propionsäuregärung und über spezifische Aspekte ihrer Herstellung, ihrer Qualität und der Ernährung.
Agroscope Science, 134, 2022.
Bisig W., Aeschlimann A.
IDF Global Dairy Conference Kopenhagen und IDF Aktualitäten: IDF Leistungen, Entwicklung Milchmarkt, Methan- und CO2e-Reduktion, Gesunde nachhaltige Ernährung, Milchprodukte-Stammbaum, Ultra-Processed Food, Food Loss-Food Waste, Tagungen.
Dans: Liebefelder Milchtagung 10. März 2022. 10. März, Ed. Agroscope und HAFL, Liebefeld - Virtuell. 2022, 1-60.
Wechsler D., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Irmler S., Portmann R., Badertscher R., Bisig W., Jakob E., Schafroth K., Fröhlich-Wyder M. T.
Influence of the contamination level of Lactobacillus parabuchneri in vat milk and of the cheese-making conditions on histamine formation during ripening.
Dans: IDF International Cheese Science and Technology Symposium. 7 June, Ed. IDF - International Dairy Federation, Québec, Kanada. 2021, 1.
Wechsler D., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Irmler S., Dreier M., Shani N., Guggisberg D., Portmann R., Badertscher R., Loosli F., Bisig W., Bütikofer U., Häni W., Fröhlich-Wyder M. T.
Formation of biogenic amines by Lactobacillus wasatchensis in experimental Swiss-type cheeses and related opening defects.
Dans: IDF International Cheese Science and Technology Symposium. 7 June, Ed. IDF - International Dairy Federation, Québec, Kanada (online Symposium). 2021, 1.
Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W., Guggisberg D., Bachmann H.-P., Guggenbühl B., Turgay M., Wechsler D.
Cheese: Swiss-Type Cheeses.
Dans: Reference Modul in Food Sciences. 21. Mai, Ed. Elsevier, Amsterdam. 2021, 1-14.
Bisig W., Kelly A.
Liquid Milk Products: Flavored Milks.
Dans: Reference Module in Food Sciences. 01.02., Ed. Elsevier, Amsterdam. 2021, 1-7.
Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W.
Les aliments traditionnels comme alternative aux préparations de synthèse.
Agroscope, Bern. Magazine «agroscope», mars, 2021, 6-7 pp.
autres langues:
allemand | anglais
Bisig W.
Liebefelder Milchtagung 2021.
Alimenta, 3, 2021, 28.
Bär C., Sutter M., Neuhaus P., Kopp C., Portmann R., Egger C., Reidy B., Bisig W.
Influence du fourrage de prairie et de la race sur les acides gras et les protéines du lait.
Dans: Journée du lait de Liebefeld. 25 février, Ed. Agroscope, Liebefeld-streamed via MS Teams. 2021, 1-21.
autres langues:
allemand
Bisig W., Aeschlimann A.
Highlights IDF 2020 en français : La déclaration de nutrition holistique sur le devant des emballages, la révision des standards, la résistance aux antibiotiques et le sommet des Nations unies sur les systèmes alimentaires.
Dans: Liebefelder Milchtagung. 25.02.2021, virtuell. 2021, 1-45.
autres langues:
allemand
Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W.
Gesunde Rohmilchprodukte.
LT Lebensmittel Technologie, 01-02, 2021, 16.
Bär C., Sutter M., Kopp C., Neuhaus P., Portmann R., Egger C., Reidy B., Bisig W.
Bénéfices diététiques du lait.
Alimenta, 1, 2021, 31.
autres langues:
allemand
Wechsler D., Irmler S., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Portmann R., Badertscher R., Bisig W., Schafroth K., Fröhlich-Wyder M. T.
Influence of the inoculum level of Lactobacillus parabuchneri in vat milk and of the cheese-making conditions on histamine formation during ripening.
International Dairy Journal, 113, (February), 2021, 1-10.
Bär C., Sutter, M., Bisig W., Salzmann D.
Wiesenmilch ist gesünder.
Schweizer Bauer, 16. Dezember, 2020, 7.
Bisig W.
Front-of-pack nutrition labelling (FOPNL) systems: Nährwertdeklaration auf der Verpackungs-Vorderseite.
Fachstelle IDF /Codex, France, the EU, Canada and Australia/New Zealand. 9.7., 2020, 6 pp.
Bisig W., Wirthlin, A., Oberholzer, S., Kurmann P.
Gefriergut: Tiefgekühltes Gemüse ist oft nährstoffreicher und gesünder als frisches, das tagelang herumlag. Doch es gibt ein paar Dinge, die man beim Einfrieren von Lebensmitteln beachten sollte.
Schweizer Familie, 42, 2020, 64-68.