Publikationssuche

IRA - Institutional Repository Agroscope
Im Institutional Repository finden Sie die Publikationen der Agroscope-Forschenden. Wenn das PDF der Publikation frei verfügbar ist, kann es heruntergeladen werden. Ist dies nicht der Fall, können Sie anhand des Publikationshinweises sehen, wo die Veröffentlichung erfolgte.

Durch Eingabe des Webcodes kann direkt auf eine Publikation zugegriffen werden.
Der Webcode wird bei Agroscope-Publikationen auf der Detailseite einer Publikation ganz unten angezeigt: Publikations-ID (Webcode): 12345

Durch Eingabe eines Suchbegriffes kann in den Metadaten zu einer Publikation gesucht werden:
Titel, Untertitel, Zusammenfassung, Quellenname, ISBN, ISSN, DOI, Keywords

Mit der Volltextsuche wird der Inhalt der PDFs durchsucht; Hinweise zur Suche.
 

Publikationen Sébastien Dubois

Bellon J., Mellino M. R., Pradervand N., Dubois S., Romeo A., Desrues O., Bee G., Ollagnier C.
Alternative aux antibiotiques pour réduire les diarrhées de post-sevrage : interaction entre une nouvelle formulation d’oxyde de zinc et un mélange de tannins.
In: 54èmes Journées Recherche Porcine. 1 février, Hrsg. IFIP et INRAE, Paris. 2022, 1.

Ollagnier C., Mellino M.R., Pradervand N., Dubois S., Romeo A., Desrues O., Bee G.
Interaction between a potentiated formulation of ZnO and a mixture of tannins to reduce post-weaning-diarrhea in an ETEC infection model.
In: Digestive Physiology of Pigs. 17. mai, Rotherdam - DPP. 2022.

Stoffers H., Peter M., Bachmann H.-P., Egger C., Dubois S., Guggenbühl B.
Caractérisation d'une alternative végétale aux fromages à base de matières premières suisses.
Recherche Agronomique Suisse, 12, 2021, 164-171.

Meng Y. H., Baumeyer Brahier A., Tena Stern M., Dubois S., Schmidt R., Fuchsmann P., Von Ah U.
Malt flavour in Swiss semi-hard cheese.
In: MiFFi Kongress Kopenhagen. 16.11., Kopenhagen. 2021.

Silacci P., Morel I., Guggenbühl B., Messadene J., Dubois S., Lerch S.
Genetic background and rearing conditions: finding the best compromise to optimize meat quality.
In: EAAP 2021. 02.09., Davos. 2021.

Ollagnier C., Mellino M. R., Pradervand N., Tretola M., Dubois S., Romeo A., Bee G.
Influence de la source d’oxyde de zinc sur les performances zootechniques des porcelets et l’excrétion de zinc, dans un modèle de diarrhées de post-sevrage infectieuses.
Journees de la Recherche Porcine en France, 53, 2021, 431-432.

Meng Y. H., Piccand M., Fuchsmann P., Dubois S., Baumeyer Brahier A., Tena Stern M., Von Ah U.
Formation of 3-Methylbutanal and 3-Methylbutan-1-ol Recognized as Malty during Fermentation in Swiss Raclette-Type Cheese, Reconstituted Milk, and de Man, Rogosa, and Sharpe Broth.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, (69), 2021, 717-729.

Perotti E., Huguenin-Elie O., Meisser M., Dubois S., Probo M., Mariotte P.
Climatic, soil, and vegetation drivers of forage yield and quality differ across the first three growth cycles of intensively managed permanent grasslands.
European Journal of Agronomy, 122, (January), 2020, 1-11.

Perotti E., Huguenin-Elie O., Meisser M., Dubois S., Probo M., Mariotte P.
Impacts of forb abundance on plant nutrition indexes along the growing season in intensively managed permanent grasslands.
Grassland Science in Europe, 25, 2020, 424-426.

Hart L., Huguenin-Elie O., Latsch R., Simmler M., Dubois S., Umstätter C.
Comparison of spectral reflectance-based smart farming tools and a conventional approach to determine herbage mass and grass quality on farm.
Remote Sensing, 12, (19), 2020, 1-19.

Stoffers H., Fuchsmann P., Guggisberg D., Silacci P., Dubois S., Schwendimann L.
Einfluss der Lagerzeit von Speck auf die Oxidation von Fleischkäse.
Foodaktuell, 12, 2019, 12-13.
weitere Sprachen: französisch

Silacci P., Dubois S., Nietlispach P., Barras B., Biolley C., Bossens A.-M., Gobet T., Guerry D., Peiry S., Vonnez C., Dougoud B., Jud Khan C.
Erhebung zur Zartheit von Schweizer Rindfleisch:dritte Kampagne 2018.
Agrarforschung Schweiz, 10, (10), 2019, 380-387.
weitere Sprachen: französisch

Girard M., Duval L., Michel G., Dubois S., Bee G.
Influence of a supplementation in probiotics and vitamins on postnatal development of piglets.
In: Book of Abstrcats of the 70th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, No 25. 26-30 August, Hrsg. Wageningen Academic Publisher, Wageningen. 2019, 336.

Girard M., Michel G., Duval L., Dubois S., Bee G.
Does a supplementation in probiotics and vitamins early in life improve postnatal development of piglets?
ETH Schriftenreihe zur Tierernährung, 42, 2019, 110-112.

Girard M., Pradervand N., Silacci P., Dubois S., Bee G.
Chestnut extract seems to modify intestinal bacterial population in the jejunum of piglets: preliminary results.
In: Book of Abstracts of the 69th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. Hrsg. EAAP, Wageningen Academic Publishers. 2018, 565.

Stoffers H., Barrett J., Blase R., Guggisberg D., Badertscher R., Egger L., Dubois S., Hummerjohann J., Schwendimann L.
Einfluss des Produktionsmassstabs auf mikrobiologische und physikalisch-chemische Eigenschaften von Rohwurst.
In: Adalus-Tagung. 9. November, Hrsg. Agroscope, Zollikofen. 2017, 1.

Ampuero S., Collomb M., Dubois S., Stoll P.
Zusammensetzung von Fettsäuren in der Tierfütterung – Analysemethoden.
Agrarforschung Schweiz, 5, (9), 2014, 330-337.
weitere Sprachen: französisch

Stoll P., Collomb M., Dubois S.
Verbesserte Methode für die Bestimmung des Fettsäurenmusters beeinflusst die energetische Beurteilung von Einzelfuttermitteln.
Forum angewandte Forschung Fulda, 9 und 10. April 2013, 2013, 150-153.

Dubois S., Collomb M., Bossens A.-M., Guerry-Gross D.
Fettsäurenmuster in Futtermitteln und Fett.
In: Kolloquium Agroscope. 13 décembre, Hrsg. Agroscope, Posieux. 2012, 1-12.
weitere Sprachen: französisch

Schmid A., Badertscher R., Scherrer D., Portmann R., Dubois S., Spahni M., Stoffers-Kneubühler H.
Zusammensetzung diverser Schweizer Kochpökelwaren.
Fleischwirtschaft, (12), 2011, 97-100.

2 / 3