Publikationen

Publikationen Brice Dupuis

Wuyts N., Baux A., Bragazza L., Calanca P., Chalhoub P. B., Dupuis B., Herrera J. M., Hiltbrunner J., Levy Häner L., Pellet D., Toschini T., Carlen C.
Klimaresilienter Ackerbau 2035.
Agroscope Science, 177, 2023, 1-197.

Schwaerzel R., Torche J.-M., de Werra P., Dupuis B.
Schweizer Sortenliste für Kartoffeln 2024.
Agroscope Transfer, 511, 2023, 1-8.
weitere Sprachen: französisch

Gouerou M., Dellero Y., Deleu C., Val F., Dupuis B., Leport L.
Gas exchange variability responses of four potato genotypes facing environmental stresses.
In: Europlant Biology 2023. 3 July, Marseille. 2023, 1.

Soltys-Kalina D., Grupa-Urbanska A., Lebeka R., Tallant M., Kellenberger I., Dupuis B.
Increase of glycoalkaloid content in potato tubers by greening as a method to reduce the spread of Pectobacterium and Dickeya spp. in seed production systems.
Microorganisms, 11, (3), 2023, 1-15.

Dupuis B., Nkuriyingoma P., Ballmer T.
Economic Impact of Potato Virus Y (PVY) in Europe.
Potato Research, Preprint, 2023, 1-18.

Dupuis B., Tallant M., Bussereau F.
Kombinierter Kampf gegen PVY, von der Theorie zur Praxis.
In: Workshop Swisssem. 2. Dezember, Zollikofen - Swisssem (CH). 2022.

Schwaerzel R., Torche J.-M., de Werra P., Dupuis B., Vetterli C.
Schweizer Sortenliste für Kartoffeln 2023.
Agroscope Transfer, 453, 2022, 1-8.
weitere Sprachen: französisch

Carrera E., Riot G., Reust W., Dutoit J.-P., Torche J.-M., Dupuis B.
Variétés de pommes de terre : Physiologie et conséquences pour le plant.
Potato Planet, 96, 2022, 62-69.

Visse-Mansiaux M., Soyeurt H., Herrera J. M., Torche J.-M., Vanderschuren H., Dupuis B.
Prediction of potato sprouting during storage.
Field Crops Research, 278, 2022, 1-10.

Visse-Mansiaux M., Dupuis B.
Alternativen zu Chlorpropham.
Kartoffelbau, 3, 2022, 46-49.

Thomas C., Frei P., Gilliand H., Dupuis B.
La certification du plant de pommes de terre: retour sur des années exceptionnelles.
In: SSP Journée de printemps 2022. 31 mars, Hrsg. Société Suisse de Phytiatrie (SSP), Zürich. 2022, 1-13.

Thomas C., Frei P., Gilliand H., Dupuis B.
La certification du plant de pommes de terre : retour sur des années exceptionnelles.
In: SSP Journée de printemps 2022. 31. mars, Hrsg. Société Suisse de Phytiatrie (SSP), 8046 Zurich - Agroscope Reckenholz. 2022.

Dupuis B., Tallant M., Riot G., de Werra P., Vetterli C., Kellenberger I., Debonneville C.
Resultate der Kartoffelversuche 2020.
Agroscope Transfer, 412, 2021, 1-18.
weitere Sprachen: französisch

Massana Codina J., Schnée S., Lecoultre N., Droz E., Dupuis B., Keiser A., de Werra P., Wolfender J.-L., Gindro K., Schürch S.
Influence of abiotic factors, inoculum source, and cultivar susceptibility on the potato tuber blemish diseases black dot (Colletotrichum coccodes) and silver scurf (Helminthosporium solani).
Plant Pathology, 70, 2021, 885-897.

van der Wolf J., De Boer S., Czajkowski R., Cahill G., Van Gijsegem F., Davey T., Dupuis B., Ellicott J., Jafra S., Kooman M., Toth I., Tsror L., Yedidia I., van der Waals J.
Management of diseases caused by pectobacterium and dickeya species.
In: Plant Diseases Caused by Dickeya and Pectobacterium Species. Hrsg. Springer, 2021, 175-214.

Dupuis B., Nkuriyingoma P., Van Gijsegem F.
Economic impact of pectobacterium and dickeya species on potato crops: a review and case study.
In: Management of Diseases Caused by Pectobacterium and Dickeya Species. Hrsg. Springer, 2021, 263-282.

Visse-Mansiaux M., Tallant M., Brostaux Y., Delaplace P., Vanderschuren H., Dupuis B.
Assessment of pre- and post-harvest anti-sprouting treatments to replace CIPC for potato storage.
Postharvest Biology and Technology, 178, 2021, 1-12.

Visse-Mansiaux M., Tallant M., Curty F., Schwaerzel R., Brostaux Y., Dupuis B.
Lagerung von Kartoffelsorten für die industrielle Verarbeitung ohne CIPC.
Recherche Agronomique Suisse, 11, 2021, 175-187.
weitere Sprachen: englisch

de Werra P., Debonneville C., Kellenberger I., Dupuis B.
Pathogenicity and relative abundance of dickeya and pectobacterium species in Switzerland: An epidemiological dichotomy.
Microorganisms, 9, (11), 2021, 2270-2283.

Dupuis B., de Werra P., Schwaerzel R.
Potato variety testing in Switzerland.
In: 14th EU-VCU expert group meeting. 27.09., Hrsg. Agroscope, Online - Agroscope. 2021.

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