Publikationen

Publikationen Cécile Brabant

Müller T., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S.G.
High-troughput genotyping of Swiss bread and spelt wheat identifies unused gene pools for breeding.
In: April 23-28, Hrsg. 13th International Wheat Genetics Symposium, Tulln - Austria. 2017, 1.

Moullet O., Fossati D., Brabant C., Marti A., Mascher-Frutschi F., Büchi L., Krattinger S., Schori A.
The leaf rust resistance gene Lr22a does not alter other disease resistances, yield or bread making quality.
In: 21.-23. November 2016, HBLFA Raumberg-Gumpenstein, Hrsg. 67. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, Irdning, Österreich. 2017, 1-2.

Thind A.K., Wicker T., Šimková H., Fossati D., Moullet O., Brabant C., Vrána J., Doležel J., Krattinger S.G.
Rapid cloning of genes in hexaploid wheat using cultivar-specific long-range chromosome assembly.
Nature Biotechnology, 35, (8), 2017, 793-796.

Müller Th., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S. G.
High-Troughput genotyping of Swiss bread and spelt wheat identifies unused gene pools for breeding.
In: Proceedings 13th International Wheat Genetics Symposium. April 23-28, Tulln, Austria. 2017, 140.

Knapp S., Brabant C., Oberforster M., Grausgruber H., Hiltbrunner J.
Quality traits in winter wheat: Comparison of stability parameters and correlations between traits regarding their stability.
Journal of Cereal Science, 77, 2017, 186-193.

Levy Häner L., Courvoisier N., Herrera J. M., Brabant C., Pellet D.
Potenzieller Proteingehalt von Winterweizensorten.
Agrarforschung Schweiz, 7, (9), 2016, 364-371.
weitere Sprachen: französisch

Levy Häner L., Brabant C.
Welchen Einfluss hat mein Gipfeli auf den Getreideproduzenten?
Agrarforschung Schweiz, 7, (9), 2016, 363.
weitere Sprachen: französisch

Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F.
Qualitätsweizenzüchtung für branchengerechte Sorten.
In: DACH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften. 29.-30.9., Hrsg. ZHAW, Wädenswil. 2016, 1-22.

Knapp S., Aebi R., Anders M., Brabant C., Oberforster M., Grausgruber H., Hiltbrunner J.
Correlations of stability parameters across quality traits in a Swiss and an Austrian dataset of winter wheat.
In: 14th ESA Congress. 5-9th September, Hrsg. ESA, Edinburgh, Scotland. 2016, 1-2.

Brabant C., Fossati D., Levy Häner L.
Influence du milieu et des variétés de blé sur le rendement et la qualité boulangère.
In: Journée grandes cultures et herbages. 8. juin, Hrsg. Agrilogie, Grange-Verney. 2016, 1.

Levy Häner L., Brabant C.
Die Kunst, den Stickstoffdünger für einen optimalen Ertrag und Proteingehalt von Weizen aufzuteilen.
Agrarforschung Schweiz, 7, (2), 2016, 80-87.
weitere Sprachen: französisch

Brabant C., Mascher-Frutschi F.
Influence de la variété et du milieu sur la qualité boulangère du blé et de ses ancêtres.
In: Foire Agricole Romande. 7.5., Hrsg. Bio Vaud, Grange-Verney. 2016, 1-26.

Levy Häner L., Brabant C.
L'art de fractionner l'azote pour optimiser le rendement et la qualité du blé.
In: 24ème assemblée SSA. 17 mars, Hrsg. Société Suisse d'Agronomie (SSA), Zollikofen. 2016, 1-24.

Brabant C., Fossati D.
Sélection du blé, évolution à attendre concernant la teneur en protéines.
In: Maxi Event. 7.4., Hrsg. Fenaco, Kirchberg. 2016, 1-34.

Brabant C., Levy Häner L.
Einfluss der Stickstoffdüngung und ihrer Aufteilung auf die Backqualität von Weizen.
Agrarforschung Schweiz, 7, (2), 2016, 88-97.
weitere Sprachen: französisch

Kleijer G., Oberson C., Mosimann E., Meisser M., Brabant C.
Valeur nutritive des prairies mesurée par spectométrie dans le proche infrarouge.
Recherche Agronomique Suisse, 6, (7-8), 2015, 362-365.

Knapp S., Aebi R., Anders M., Brabant C., Hiltbrunner J.
Einfluss von Sorte und Umwelt auf Qualitätsparameter bei Bio-Winterweizen.
Agrarforschung Schweiz, 6, (7-8), 2015, 312-319.
weitere Sprachen: französisch

Bounoun K., Brabant C., Schierscher-Viret B., Mascher-Frutschi F.
Teneur en b-glucan dans des variétés locales d'orge de printemps du Valais.
In: 2. Nationale Ackerbautagung. 2.2., Hrsg. Agroscope, Agridea, Morat. 2015, 1.

Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F.
Création variétale de blé de qualité avec des technologies performantes adaptées aux exigences de la filière.
In: 23ème assemblée annuelle de la société Suisse d'Agronomie. 20.3., Hrsg. SSA, Zollikofen. 2015, 1-22.

Brabant C.
Evaluation de la qualité boulangère et du goût du pain en condition bio.
In: 8ème journée d'information sur la recherche bio. 13.11., Hrsg. Agroscope, Changins. 2014, 1-2.

2 / 4

Frühere Projekte