Publikationen

Publikationen Cécile Brabant

Brabant C., Fesselet M., Mascher-Frutschi F., Schori A., Mayor J.- P.
Aptitude for bread making and organoleptic properties of hulled wheats.
In: 4. D-A-CH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften. 20.09., Vienne BOKU. 2018.

Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F., Moullet O., Schierscher-Viret B., Schori A.
Brotweizenzüchtung bei Agroscope: leistungsfähige Sorten dank modernster Züchtungsmethoden: Merkblatt Nr.75.
Agroscope, Nyon. Merkblatt Nr. 75, 2018, 2 S.
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Fossati D., Mascher-Frutschi F., Brabant C., Schori A., Moullet O.
La Sélection : La chaîne céréalière débute par l'étape de sélection des variétés.
In: Exposition "Le pain de demain". 4 mai, Hrsg. Musée du blé et du pain, Echallens. 2018, 1-1.

Brabant C.
Blé pourpre: de la création de Vanilnoir au pain Solstice.
In: Journée grande culture. 14.06., Pampigny. 2018.

Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F., Levy Häner L.
Verschiedene Weizen-Qualitätstypen für verschiedene Anwendungen.
In: Schweizer Bio-Ackerbautag. 8. Juni, Cournillens FR. 2017, 1.
weitere Sprachen: französisch

Müller T., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S.G.
High-troughput genotyping of Swiss bread and spelt wheat identifies unused gene pools for breeding.
In: . April 23-28, Hrsg. 13th International Wheat Genetics Symposium, Tulln - Austria. 2017, 1.

Moullet O., Fossati D., Brabant C., Marti A., Mascher-Frutschi F., Büchi L., Krattinger S., Schori A.
The leaf rust resistance gene Lr22a does not alter other disease resistances, yield or bread making quality.
In: . 21.-23. November 2016, HBLFA Raumberg-Gumpenstein, Hrsg. 67. Tagung der Vereinigung der Pflanzenzüchter und Saatgutkaufleute Österreichs, Irdning, Österreich. 2017, 1-2.

Thind A.K., Wicker T., Šimková H., Fossati D., Moullet O., Brabant C., Vrána J., Doležel J., Krattinger S.G.
Rapid cloning of genes in hexaploid wheat using cultivar-specific long-range chromosome assembly.
Nature Biotechnology, 35, (8), 2017, 793-796.

Müller Th., Schierscher-Viret B., Fossati D., Brabant C., Schori A., Keller B., Krattinger S. G.
High-Troughput genotyping of Swiss bread and spelt wheat identifies unused gene pools for breeding.
In: Proceedings 13th International Wheat Genetics Symposium. April 23-28, Tulln, Austria. 2017, 140.

Knapp S., Brabant C., Oberforster M., Grausgruber H., Hiltbrunner J.
Quality traits in winter wheat: Comparison of stability parameters and correlations between traits regarding their stability.
Journal of Cereal Science, 77, 2017, 186-193.

Levy Häner L., Courvoisier N., Herrera J. M., Brabant C., Pellet D.
Potenzieller Proteingehalt von Winterweizensorten.
Agrarforschung Schweiz, 7, (9), 2016, 364-371.
weitere Sprachen: französisch

Levy Häner L., Brabant C.
Welchen Einfluss hat mein Gipfeli auf den Getreideproduzenten?
Agrarforschung Schweiz, 7, (9), 2016, 363.
weitere Sprachen: französisch

Brabant C., Fossati D., Mascher-Frutschi F.
Qualitätsweizenzüchtung für branchengerechte Sorten.
In: DACH Tagung für angewandte Getreidewissenschaften. 29.-30.9., Hrsg. ZHAW, Wädenswil. 2016, 1-22.

Knapp S., Aebi R., Anders M., Brabant C., Oberforster M., Grausgruber H., Hiltbrunner J.
Correlations of stability parameters across quality traits in a Swiss and an Austrian dataset of winter wheat.
In: 14th ESA Congress. 5-9th September, Hrsg. ESA, Edinburgh, Scotland. 2016, 1-2.

Brabant C., Fossati D., Levy Häner L.
Influence du milieu et des variétés de blé sur le rendement et la qualité boulangère.
In: Journée grandes cultures et herbages. 8. juin, Hrsg. Agrilogie, Grange-Verney. 2016, 1.

Levy Häner L., Brabant C.
Die Kunst, den Stickstoffdünger für einen optimalen Ertrag und Proteingehalt von Weizen aufzuteilen.
Agrarforschung Schweiz, 7, (2), 2016, 80-87.
weitere Sprachen: französisch

Brabant C., Mascher-Frutschi F.
Influence de la variété et du milieu sur la qualité boulangère du blé et de ses ancêtres.
In: Foire Agricole Romande. 7.5., Hrsg. Bio Vaud, Grange-Verney. 2016, 1-26.

Levy Häner L., Brabant C.
L'art de fractionner l'azote pour optimiser le rendement et la qualité du blé.
In: 24ème assemblée SSA. 17 mars, Hrsg. Société Suisse d'Agronomie (SSA), Zollikofen. 2016, 1-24.

Brabant C., Fossati D.
Sélection du blé, évolution à attendre concernant la teneur en protéines.
In: Maxi Event. 7.4., Hrsg. Fenaco, Kirchberg. 2016, 1-34.

Brabant C., Levy Häner L.
Einfluss der Stickstoffdüngung und ihrer Aufteilung auf die Backqualität von Weizen.
Agrarforschung Schweiz, 7, (2), 2016, 88-97.
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