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Publikationen Katia Gindro

Dienes-Nagy Á., Marti G., Breant L., Lorenzini F., Fuchsmann P., Baumgartner D. G., Zufferey V., Spring J.-L., Gindro K., Viret O., Wolfender J-L, Rösti J.
Identification of putative chemical markers in white wine (Chasselas) related to nitrogen deficiencies in vineyards.
OENO One, 3, 2020, 583-599.

Zufferey V., Verdenal T., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Blackford M., Bourdin G., Gindro K., Spangenberg J.E., Rösti J., Viret O., Carlen C., Spring J.-L.
Effet du régime hydrique sur le comportement de la vigne et la qualité des vins de petite Arvine.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 1, (52), 2020, 160-171.

Zufferey V., Verdenal T., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Blackford M., Bourdin G., Gindro K., Spangenberg J.E., Rösti J., Viret O., Carlen C., Spring J.-L.
The influence of vine water regime on the leaf gas exchange, berry composition and wine quality of Arvine grapes in Switzerland.
OENO One, 3, 2020, 553-568.

Massana Codina J., Schnée S., Allard P.-M., Boccard J., Michellod E., Cléroux M., Schürch S., Gindro K., Wolfender J.-L.
Insights on the structural and metabolic resistance of potato (Solanum tuberosum) cultivars to tuber black dot (Colletotrichum coccodes).
Frontiers in Plant Science, 11, 2020, 1-19.

Schürch S., Gindro K.
Synchytrium endobioticum: der Erreger von Kartoffelkrebs.
Hrsg. Agroscope, Wädenswil. Merkblatt Nr. 108, Juli, 2020, 2 S.
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Favre-Godal Q., Gourguillon L., Lordel-Madeleine S., Gindro K., Choisy P.
Orchids and their mycorrhizal fungi: An insufficiently explored relationship.
Mycorrhiza, 2020, 1-43.

Dubey O., Dubey S., Schnée S., Glauser G., Nawrath C., Gindro K., Farmer E. E.
Plant surface metabolites as potent antifungal agents.
Plant Physiology and Biochemistry, (150), 2020, 39-48.

Verdenal T., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Bourdin G., Gindro K., Spring J.-L.
Frühentblätterung der Traubenzone: Optionen und Konsequenzen.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 02, 2020, 15-17.

Verdenal T., Zufferey V., Bourdin G., Dienes-Nagy Á., Gindro K., Spring J.-L.
L’effeuillage précoce de la zone des grappes.

Dubuis P.-H., Monod V., Gindro K.
Pulvérisateurs de type gun et canon: étude de littérature sur leur utilisation et les risques spécifiques.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 51, (5), 2019, 300-305.

Schneider C., Spring J.-L., Onimus C., Prado E., Verdenal T., Lemarquis G., Lorenzini F., Ley L., Duruz P., Gindro K., Merdinoglu D.
Programme de collaboration franco-suisse pour la création de nouvelles variétés de vigne durablement résistantes au mildiou et à l'oïdium.
In: 42nd World Congress of Vine and Wine. 15-19 July, Hrsg. OIV, Geneva, CH. 2019, 1-7.

Verdenal T., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Bourdin G., Gindro K., Spring J.-L.
Desfolha das vinhas antes ou depois do vingamento: Consequências fisiológicas e fatores qualitativos.
IVES Technical Reviews, online, (9 octubre), 2019, 1-2.

Verdenal T., Zufferey V., Spring J.-L., Dienes-Nagy Á., Bourdin G., Gindro K.
Entlaubung der Rebstöcke vor oder nach Traubenansatz: Physiologische Konsequenzen und qualitative Faktoren.
IVES Technical Reviews, Online, (9. Oktober), 2019, 1-2.
weitere Sprachen: französisch | italienisch | englisch | andere Sprache

Verdenal T., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Bourdin G., Gindro K., Viret O., Spring J.-L.
Timing and intensity of grapevine defoliation: An extensive overview on five cultivars in Switzerland.
American Journal of Enology and Viticulture, 70, (4), 2019, 427-434.

Hevin S., Remolif E., Gindro K., Wolfender J.-L., Kehrli P.
Impact of water supply, berry health and insects in the development of sour rot in vineyards.
In: Journée d'Automne de la Soicété suisse de phytiatrie. 12 September, Fribourg, Université de Fribourg. 2019.

Spring J.-L., Zufferey V., Verdenal T., Lorenzini F., Gindro K., Bourdin G., Carlen C., Schneider C., Merdinoglu D., Viret O.
Innovation variétale au service d'une viticulture durable.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 51, (3), 2019, 182-187.

De Vrieze M., Gloor R., Massana Codina J., Torriani S., Gindro K., L’Haridon F., Bailly A., Weisskopf L.
Biocontrol activity of three pseudomonas in a newly assembled collection of phytophthora infestans isolates.
Phytopathology, (109), 2019, 1555-1565.

Reynard J.-S., Schaerer S., Gindro K., Viret O.
Virus, bactéries et phytoplasmes.
AMTRA. La vigne (Vol. 3), 2019, 278 S.

Hofstetter V., Buyck B., Eyssartier G., Schnée S., Gindro K.
The unbearable lightness of sequenced-based identification.
Fungal Diversity, 56, (420), 2019.

Zufferey V., Verdenal T., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Rösti J., Gindro K., Spangenberg J., Viret O., Spring J.-L.
Influence de l'alimentation en eau sur le comportement de la vigne et la qualité des vins de Chasselas.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 50, (6), 2018, 346-355.

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