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Liste de publications

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Publications Walter Bisig

Bär C., Sutter M., Portmann R., Egger L., Reidy B., Bisig W.
Wiesenmilch – Inhaltsstoffe und Ökologie.
Dans: Nationale Bioforschungstagung. 2. Dezember, Ed. Agroscope, Zürich-Reckenholz. 2016, 1.

Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W., Guggisberg D., Irmler S., Jakob E., Wechsler D.
Influence of low pH on the metabolic activity of Lactobacillus buchneri and Lactobacillus parabuchneri strains in Tilsit-type model cheese.
Dairy Science and Technology, 95, (5), 2015, 569-585.

Suter M., Bär C., Egger C., Portmann R., Bisig W., Reidy B.
Einfluss des Fütterungssystems auf die Fett- und Proteinzusammensetzung der Milch.
Dans: 59. Jahrestagung der AGGF. 27. – 29. August, Ed. Landwirtschaftliches Zentrum Baden-Württemberg für Viehhaltung, Grünlandwirtschaft, Milchwirtschaft, Milch und Fischerei (LAZBW), Aulendorf. 2015, 156-159.

Kopf-Bolanz K., Bisig W., Jungbluth N., Denkel C.
Molke - auf den Teller statt in den Trog.
Alimenta, 15, 2015, 28-29.

Kopf-Bolanz K., Bisig W., Jungbluth N., Denkel C.
Potentiel quantitatif de valorisation du petitlait dans l’alimentation humaine en Suisse.
Recherche Agronomique Suisse, 6, (6), 2015, 270-277.
autres langues: allemand

Guggisberg D., Schuetz P., Winkler H., Amrein R., Fröhlich-Wyder M. T., Irmler S., Bisig W., Jerjen I., Plamondon M., Hofmann J., Flisch A., Wechsler D.
Mechanism and control of the eye formation in cheese.
International Dairy Journal, 47, 2015, 118-127.

Bisig W.
Milchproteine zum Emulgieren.
Dans: MUVA. 3. Dezember, Ed. Ziegmann, B., Kempten. 2014, 1-18.

Bisig W., Bär C., Sutter M., Reidy B., Egger C., Portmann R.
Einfluss der Fütterung auf die Zusammensetzung der Milchinhaltsstoffe.
Mitteilungen der Arbeitsgemeinschaft Grünland und Futterbau, 16, 2014, 32-42.

Bisig W., Guggisberg D., Irmler S., Jakob E., Wechsler D., Fröhlich-Wyder M. T.
Measurement of CO2 from metabolic activity of adjunct cultures during cheese ripening.
Dans: the ninth cheese symposium. 12th and 13th november, Ed. Teagasc, Cork Ireland. 2014, 1.

Bär C., Mathis D., Sutter M., Spahni M., Gauch R., Bisig W., Egger L., Portmann R.
Die Fettsäure- und Protein-Zusammensetzung von Milch ändert sich je nach Fütterungssystem.
Dans: Max Rubner Conference - Gesundheitliche Aspekte von Milch und Milchprodukten. 7.-9. Oktober, Ed. Max Rubner-Institut, Karlsruhe. 2013, 1.
autres langues: anglais

Bisig W., Jakob E.
Käse justieren für Genuss, Qualität und Gesundheit.
Lebensmittel-Technologie, (10), 2013, 34-36.

Schuetz P., Guggisberg D., Jerjen I., Fröhlich-Wyder M.-T., Hofmann J., Wechsler D., Flisch A., Bisig W., Sennhauser U., Bachmann H.-P.
Quantitative comparison of the eye formation in cheese using radiography and computed tomography data.
International Dairy Journal, (31), 2013, 150-155.

Bisig W., Hoffmann W.
Bedeutung und Einsatz von Salz bei der Käseherstellung.
Deutsche Molkerei Zeitung, (8), 2013, 30-32.

Bisig W.
Die Schweizer Bergmilch und ihre Besonderheiten.
Montagna. Die Zeitschrift für das Berggebiet, (11), 2012, 6-7.

Bisig W., von Ah U., Guggisberg D., Fröhlich-Wyder M.-T., Wechsler D.
Dynamic Measurement of Carbon Dioxide Diffusion of Cheese and Eye Formation.
Dans: Cheese Ripening & Technology Symposium. 21.-24. Mai, Ed. IDF, Madison / Wisconsin. 2012, 1-1.

Guggisberg D., Fröhlich-Wyder M.-T., Greco K., Marc , Bisig W.
Validation of X-ray computed tomography for the quantification of the eye volume in cheese.
Dans: Cheese Ripening & Technology Symposium. 21.-24. Mai, Ed. IDF, Madison, Wisconsin. 2012, 1-1.

Goy, D., Häni, J.P., Piccinali, P., Wehrmüller, K., Jakob E., Bisig W.
Le sel et son importance.
ALP forum, (59), 2008, 1-18.
autres langues: allemand | anglais

Guggisberg D., Fröhlich-Wyder M.-T., Greco M., Wechsler D., Bisig W.
Validation of X-ray computed tomography for the quantification of the eye volume in cheese.
Dans: . 2011.

Thomet P., Cutullic E., Bisig W., Wuest C., Elsaesser M., Steinberger S., Steinwidder A.
Merits of full grazing systems as a sustainable and efficient milk production strategy.
Grassland Science in Europe, 16, 2011, 273-285.

Marti U., Bisig W.
Aus Molke rentabel Biogas produzieren = Du petit-lait au biogaz.
Alimenta, (15), 2011, 23-25.

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