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Liste de publications

Liste de publications

Publications Marc Mühlemann

Berger T., Mühlemann M., Ackermann-Gäumann R., Moor D., Ingenhoff J.-E.
Risk assessment of alimentary transmission of tick-borne encephalitis viruses from goats to humans by means of milk and milk products in Swiss alpine regions.
Dans: Swiss Society for Microbiology SSM. 31. August, Ed. CHUV - SSM, Lausanne. 2023.

Berger T., Mühlemann M.
Évaluation du risque de transmission par voie alimentaire du virus de l'encéphalite à tique de la chèvre à l'homme par le lait et les produits laitiers dans les régions alpines suisses.
Dans: Symposium AESA "Tiques et maladies à tiques : Quelles tendances ? Quels risques ?". 29 juin, Liège. 2023, 22-24.

Ingenhoff J.-E., Mühlemann M., Berger T.
Infection par les virus de la TBE/MEVE suite à une consommation de produits laitiers crus de brebis et de chèvre : une évaluation des risques.
Dans: Cheese & Science. 1. Juin, Ed. Agroscope, Liebefeld. 2023.
autres langues: allemand

Ingenhoff J.-E., Berger T., Mühlemann M., Fehér N.
Phtalates dans l'industrie laitière : Éviter les plastifiants problématiques dans le lait et les produits laitiers.
Dans: Journée des conseillers en fromagerie romands et tessinois. 27 août, Cresciano. 2021, 1-17.

Mühlemann M.
Aide pratique pour l’évaluation des indicateurs dans les catégories de risque du PrioTool.
Arbeitsgruppe PrioTool, V-00. 19 mai, 2021, 25 pp.
autres langues: allemand | italien

Mühlemann M., Imhof R., Lehmann I., Zaffarano P.
Manuel PrioTool.
Arbeitsgruppe PrioTool, V-00. 19 mai, 2021, 22 pp.
autres langues: allemand | italien

Ingenhoff J.-E., Mühlemann M., Ackermann-Gäumann R., Moor D., Berger T.
Risk assessment of alimentary transmission of tick-borne encephalitis viruses from goats to humans by means of milk and milk products in alpine regions of Switzerland.
Dans: IDF International Cheese Science and Technology Symposium, June 7, 9 and 11, 2021. 07.06., Ed. IDF, IDF, virtual (Quebec). 2021.

Ingenhoff J.-E., Berger T., Mühlemann M.
Les phtalates dans l'industrie laitière : Éviter les plastifiants problématiques dans le lait et les produits laitiers.
Agroscope, Bern. Fiche technique No 115, 2020, 4 pp.
autres langues: allemand

Ingenhoff J.-E., Mühlemann M., Ackermann-Gäumann R., Moor D., Berger T.
Risk assessment of the alimentary transmission of tick-borne encephalitis viruses from goats to humans by milk and milk products in Swiss alpine regions.
Archiv für Lebensmittelhygiene, 71, (5), 2020, 110-114.

Mühlemann M.
Beurteilung Biozidprodukt CHZN4408 Autan Tropical Spray: Beurteilung z.H. BAG.
16.10., 2018.

Mühlemann M.
Sécurité microbiologique et chimique des aliments.
Recherche Agronomique Suisse, 6, (5), 2015, 228-230.

Mühlemann M., Gille D., Kast C., Dübecke A.
Keine Pyrrolizidin Alkaloide in Schweizer Milch.
Alimenta, 01, 2015, 24.

Mühlemann M.
Microbiological and chemical risk assessment and its respective exposure modelling.
Agroscope Science, 8, 2014.

Mühlemann M.
Development of a framework for the evaluation and prioritization of food and feed safety hazards and related research needs.
Dans: Kolloquium. 30.01., Ed. Agroscope, Bern. 2014, 1-25.

Mühlemann M.
Practitioner framework for the evaluation and prioritization of food and feed safety hazards and related research needs.
ALP science, (545), 2013, 1-12.

Mühlemann M.
Development of a framework for the evaluation and prioritization of food and feed safety hazards and related research needs.
Dans: Eurofoodchem XVII. 7.-10.05., Ed. SAFE Consortium Special Session on FOOD SAFETY, Istanbul. 2013, 1-18.

Walther B., Mühlemann M., Arias-Roth E., Wechsler D., Zehntner U., Guggenbühl B.
Cheese: Health Aspects and Microbiological Risks.
Dans: Cheese Ripening: Quality, Safety and Health Aspects. Chapter 11, Ed. ALP, Nova Science "Advances in Food Safety and Food Microbiology". 2013, 195-214.

Walther B., Mühlemann M.
Cheeses.
Dans: Encyclopedia of Lifestyle Medicine and Health. 2010, Ed. E. James M. Rippe, SAGE, Thousand Oaks, CA. 2012, 545-552.

Kast C., Mühlemann M., Dübecke, A., Beckh, G., Lüllmann, C.
Les Alcaloïdes pyrrolizidiniques dans la nature et leur importance pour les denrées alimentaires.
Revue Suisse d'apiculture, 11-12, 2010, 21-25.
autres langues: allemand | italien

Berger T., Imhof R., Mühlemann M.
Drehscheibe für Neues und Wichtiges = Une plaque tournante pour les nouveautés.
Alimenta, (11), 2010, 33-34.

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