Rita de Souza C., Gindro K., Verdenal T., Spring J.-L., Spangenberg J.-E., Zufferey V.
Water deficit responses of field‑grown Pinot noir mediated by rootstock genotypes in a cool climate region.
OENO One, 56, (2), 2022, 136-148.
Zufferey V., Gindro K., Verdenal T., Murisier F., Viret O.
Anatomie et physiologie : Alimentation et carences, accidents physiologiques et climatiques.
AMTRA. La vigne (Vol. 4), 2022, 564 S.
Monod V., Hofstetter V., Zufferey V., Viret O., Gindro K., Croll D.
Quantifying trade-offs in the choice of ribosomal barcoding markers for fungal amplicon sequencing: A case study on the grapevine trunk mycobiome.
Microbiology Spectrum, 10, (6), 2022, 1-13.
Reynard J.-S., Brodard J., Zufferey V., Rienth M., Gugerli P., Schumpp O., Blouin A.
Nuances of responses to two sources of grapevine leafroll disease on pinot noir grown in the field for 17 years.
Viruses, 14, (6), 2022, 1-17.
Verdenal T., Dienesné Nagy A., Zufferey V., Spring J.-L., Spangenberg J. E., Viret O., van Leeuwen C.
Arrière-effets de la régulation du rendement sur la composition azotée des raisins.
Revue des Oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques, 184, 2022, 13-17.
Verdenal T., Dienesné Nagy A., Zufferey V., Spring J.-L., Spangenberg J.E., Viret O., van Leeuwen C.
Carryover effects of crop thinning and foliar N fertilisation on grape amino N composition.
OENO One, 56, (2), 2022, 291-300.
Zufferey V., Verdenal T., Reynard J.-S., Dienesné Nagy A., Belcher S., Lorenzini F., Rösti J., Gindro K., Spangenberg J.E., Viret O., Carlen C., Spring J.-L.
Influence du régime hydrique sur le comportement de la vigne et la qualité des vins d'Humagne rouge.
Recherche Agronomique Suisse, 13, 2022, 77-85.
Spring J.-L., Zufferey V., Verdenal T., Reynard J.-S., Lorenzini F., Bourdin G., Carlen C.
Vins de Divico en assemblage avec le Pinot noir : Une bonne qualité et une couleur intense.
Vignes et Vergers, 7, 2022, 6.
Spring J.-L., Zufferey V., Verdenal T., Duruz P.
Principaux résultats viticoles 2021.
Agroscope, Pully. 2022, 96 S.
Verdenal T., Zufferey V., Huberty M., Melot C., Dienesné Nagy A., Spring J.-L.
La gestion de la surface foliaire affecte la teneur en azote des raisins.
Le Vigneron champenois, Mai, 2022, 54-59.
Spring J.-L., Zufferey V., Verdenal T., Reynard J.-S., Lorenzini F., Bourdin G., Carlen C.
Potentiel améliorateur des vins de Divico en assemblage avec le Pinot noir.
Agrarforschung Schweiz, 13, 2022, 61-66.
Gindro K., Schnée S., Lecoultre N., Michellod E., Zufferey V., Spring J.-L., Viret O., Dubuis P.-H.
Development of downy mildew in grape bunches of susceptible and resistant cultivars: Infection pathways and limited systemic spread.
Australian Journal of Grape and Wine Research, 28, (4), 2022, 572-580.
Verdenal T., Spangenberg J. E. , Dienes-Nagy Á., Zufferey V., Spring J.-L., Viret O., van Leeuwen C.
Nitrogen dynamics and fertilisation use efficiency: carry-over effect of crop limitation.
Australian Journal of Grape and Wine Research, 28, (3), 2022, 358-373.
Viret O., Spring J.-L., Zufferey V.
Bilan de l'année viticole 2021: printemps frais, gel, pluies diluviennes, mildiou, grêle, vendanges de qualité en faible quantité.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 53, (6), 2021, 304-313.
Zufferey V.
Gestion de l'entretien des sols: essais en cours à Agroscope.
In: Forum viticole suisse. 16.11., Hrsg. Vitisuisse, Berne Vitisuisse. 2021.
Zufferey V.
Anpassung der Rebe an abiotische Stresse: Einfluss von Kulturmassnahmen und der Bodenpflege.
In: Bioweinbautagung. 03.03., Hrsg. FiBL Frick, FiBL. 2021.
Verdenal T., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Spring J.-L., Spangenberg J.E., Viret O., van Leeuwen C.
Managing must amino nitrogen composition: the impact of crop load.
In: XIth international symposium on grapevine physiology and biotechnology. 31.10., Stellenbosch, South Africa. 2021.
Verdenal T., Zufferey V., Huberty M., Melot C., Dienes-Nagy Á., Spring J.-L.
A gestão da área foliar afeta o teor de azoto das uvas.
IVES Technical Reviews, online, (October), 2021, 1-2.
Verdenal T., Zufferey V., Huberty M., Melot C., Dienes-Nagy Á., Spring J.-L.
Die Blattfläche beeinflusst den Stickstoffgehalt der Trauben.
IVES Technical Reviews, online, (October), 2021, 1-2.
weitere Sprachen:
französisch | italienisch | englisch | andere Sprache
Spring J.-L., Reynard J.-S., Zufferey V., Verdenal T., Lorenzini F., Bourdin G., Carlen C., Favre G.
Diversité intra-variétale et sélection clonale du Cornalin du Valais.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 53, (4), 2021, 188-196.