Publikationssuche

IRA - Institutional Repository Agroscope
Im Institutional Repository finden Sie die Publikationen der Agroscope-Forschenden. Wenn das PDF der Publikation frei verfügbar ist, kann es heruntergeladen werden. Ist dies nicht der Fall, können Sie anhand des Publikationshinweises sehen, wo die Veröffentlichung erfolgte.

Durch Eingabe des Webcodes kann direkt auf eine Publikation zugegriffen werden.
Der Webcode wird bei Agroscope-Publikationen auf der Detailseite einer Publikation ganz unten angezeigt: Publikations-ID (Webcode): 12345

Durch Eingabe eines Suchbegriffes kann in den Metadaten zu einer Publikation gesucht werden:
Titel, Untertitel, Zusammenfassung, Quellenname, ISBN, ISSN, DOI, Keywords

Mit der Volltextsuche wird der Inhalt der PDFs durchsucht; Hinweise zur Suche.
 

Publikationsliste

Publikationsliste

Publikationen Charlotte Egger

Menard O., Lesmes U., Shani-Levi C. S., Calahorra A. A. , Lavoisier A., Morzel M., Rieder A., Feron G., Nebbia S., Mashiah L., Andres A., Bornhorst G., Carrière F., Egger C., Portmann R. und weitere
Static in vitro digestion model adapted to the general older adult population: An INFOGEST international consensus.
Food and Function, 14, (10), 2023, 4569-4582.

Marques de Sousa A. R., Portmann R., Recio I., Dubois S., Egger C.
Comparison of in vitro digestibility and DIAAR between vegan and meat burgers before and after grilling.
Food Research International, 166, 2023, 1-7.

Berger T., Badertscher R., Egger C.
Jahresbericht NRL - Milch und Milchprodukte (MMP), 2020: Bericht z.H. BLV und ERFA.
Agroscope. 31.01., 2023.

Berger T., Egger C., Fleuti C.
Jahresbericht NRL: Milch und Milchprodukte (MMP).
Agroscope. 31.01., 2023, 7 S.

Marques de Sousa A. R., Recio I., Heimo D., Dubois S., Moughan P. J., Hodgkinson S. M., Portmann R., Egger C.
In vitro digestibility of dietary proteins and in vitro DIAAS analytical workflow based on the INFOGEST static protocol and its validation with in vivo data.
Food Chemistry, 404, 2023, 1-11.

Berger T., Badertscher R., Egger C., Fleuti C.
Jahresbericht NRL: Milch und Milchprodukte (MMP).
Agroscope. 31.01., 2022, 7 S.

Brügger C., Descloux-Kaeser L., Widmer J., Berger T., Jäger M. L., Egger C.
Direct labeling of milk cells without centrifugation for counting total and differential somatic cells using flow cytometry.
Journal of Dairy Science, 105, (11), 2022, 8705-8717.

Walther B., Guggisberg D., Badertscher R., Egger C., Portmann R., Dubois S., Haldimann M., Kopf-Bolanz K., Rhyn P., Zoller O., Veraguth R., Rezzi S.
Comparison of nutritional composition between plant-based drinks and cow’s milk.
Frontiers in Nutrition, 9, 2022, 1-17.

Marques de Sousa A. R., Recio I., Hodgkinson S., Portmann R., Egger C.
Standardization of in vitro digestibility and DIAAS method based on the static INFOGEST protocol: in vitro digestibility.
In: International Conference on Food Digestion. 3-5 May, Hrsg. ICFD, Cork. 2022, 1-17.

Reiche A.-M., Martin Hernandez C., Dohme-Meier F., Portmann R., Egger C.
Milk composition of dairy cows: Influences of beta-casein genotype and horn status.
In: Oral and Poster Abstracts of the 18th Annual Conference of the Metabolomics Society. 2022, Hrsg. Metabolomics Society. 2022, 251.

Reiche A.-M., Martin Hernandez C., Dohme-Meier F., Portmann R., Egger C.
Milk composition of dairy cows - influences of beta-casein genotype and horn status.
In: 18th International Conference of the Metabolomics Society. 20. Juni, Hrsg. Metabolomics Society, Valencia. 2022.

Stoffers H., Peter M., Bachmann H.-P., Egger C., Dubois S., Guggenbühl B.
Caractérisation d'une alternative végétale aux fromages à base de matières premières suisses.
Recherche Agronomique Suisse, 12, 2021, 164-171.

Häni W., Winkler H., Haldemann J., Egger C.
Ergebnisse Erhebung Milchsäure und LAP in Käse.
In: Beratertagung. 26.10., Liebefeld - Agroscope. 2021.

Wechsler D., Fehér N., Haldemann J., Meola M., Guggisberg D., Fuchsmann P., Guggenbühl B., Dreier M., Shani N., Badertscher R., Egger C., Portmann R., Arias E., Schmidt R.
Charakterisierung von Walliser Raclette GUB.
Agroscope Science, 115, 2021.
weitere Sprachen: französisch

Palumbo F., Bee G., Trevisi P., Badertscher R., Egger C., Girard M.
The level of hemicelluloses in lactating sow diets affects milk composition.
In: Book of Abstracts of the 72nd Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, No 27. 30.08 - 03.09, Hrsg. EAAP, Wageningen Academic Publishers. 2021, 186.

Palumbo F., Bee G., Trevisi P., Badertscher R., Egger C., Girard M.
Effect of decreasing levels of hemicelluloses in lactating sow’s diet on milk composition and offspring development.
In: ETH Schriftenreihe zur Tierernährung. 11. Mai, Hrsg. M.Kreuzer, T. Lanzini, A. Liesegang, R. Bruckmaier, J. Bérard, S.E. Ulbrich, Online. 2021, 159-161.

Clawin-Rädecker I., De Block J., Egger C., Willis C., Da Silva Felicio M. T., Messens W.
The use of alkaline phosphatase and possible alternative testing to verify pasteurisation of raw milk, colostrum, dairy and colostrum-based products.
EFSA Journal, 19, (4), 2021, 1-73.

Martin Hernandez M. d. C., Burnand D., Jud Khan C., Portmann R., Egger C.
Interaction of magnetic silica nanoparticles with food proteins during in vitro digestion: Interaction of magnetic silica nanoparticles with food proteins during in vitro digestion.
LWT-Food Science and Technology, 152, (112303), 2021.

Egger C., Marques de Sousa A. R., Portmann R.
Analytical methods to compare the quality of plant and animal-based protein sources: in vitro digestibility.
In: Post conference symposium Environmental Sustainability of Food Systems and Diets, Helsinki, Virtual. 25.03, Virtuell. 2021, 1-27.

Marques de Sousa A. R., Portmann R., Recio I., Egger C.
Protein digestibility and DIAAS values: in vitro method using the harmonized INFOGEST protocol validated towards in vivo data: in vitro DIAAS.
In: Virtual International Conference on Food Digestion. 29.04., Virtuell. 2021, 1-15.

2 / 5
https://www.agroscope.admin.ch/content/agroscope/de/home/publikationen/suchen.exturl.html/aHR0cHM6Ly9pcmEuYWdyb3Njb3BlLmNoL2RlLUNIL1BhZ2UvUH/VibGlrYXRpb25zbGlzdGUvSW5kZXhNaXRhcmJlaXRlcj9hZ3Jv/c2NvcGVJZD00NjU1JmlzRGF0ZW5QdWJsaWthdGlvbnNsaXN0ZT/1GYWxzZSZwYWdlPTI=.html