Bystricky M., Furrer C., Ritzel C., Nemecek T., Gaillard G.
Effects of water protection measures in agriculture on the environmental impacts of the Swiss food sector.
Journal of Cleaner Production, 466, 2024, 1-13.
Bystricky M., Mack G., Gaillard G., Herzog F., Irek J., Jeanneret P., Kaiser A., Klein N., Pedolin D., Ritzel C., Wang Y., El Benni N.
Evaluation agrarpolitischer Massnahmen bezüglich Biodiversitätswirkung: Versorgungssicherheitsbeiträge und Grenzschutz.
Agroscope Science, 187, 2024.
Douziech M., Bystricky M., Furrer C., Gaillard G., Lansche J., Roesch A., Nemecek T.
Recommended impact assessment method within Swiss Agricultural Life Cycle Assessment (SALCA): v2.01.
Agroscope Science, 183, 2024.
Mack G., Schori F., Huguenin-Elie O., Bystricky M.
Ex-ante-Evaluation von Direktzahlungsbeiträgen zur Förderung der Proteinreduktion in der Rinderhaltung.
Agroscope Science, 181, 2024.
Nemecek T., Roesch A., Bystricky M., Jeanneret P., Lansche J., Stüssi M., Gaillard G.
Swiss Agricultural Life Cycle Assessment: A method to assess the emissions and environmental impacts of agricultural systems and products.
The International Journal of Life Cycle Assessment, 29, 2024, 433-455.
Furrer C., Stüssi M., Bystricky M.
Wie beeinflussen Importe und Food Waste die Umweltwirkungen des Schweizer Ernährungssektors?
In: 13. Ökobilanz-Plattform Landwirtschaft Agroscope. 20. Juni, Ed. Agroscope, Reckenholz. 2023, 1-19.
Bystricky M., Bretscher D., Schori F., Mack G.
Reducing feed-food competition with direct payments? An ex-ante assessment of economic and environmental impacts.
Q Open, 3, (3), 2023, 1-25.
Stüssi M., Furrer C., Bystricky M.
LCA of greenhouse gas mitigations measures of farms.
In: 13th International Conference on Life Cycle Assessment of Food 2022 (LCA Foods 2022). 12. Oktober, Lima, Peru. 2022, 784-786.
Furrer C., Stüssi M., Bystricky M.
To what extent do food imports and their origin affect the environmental impact of the Swiss agricultural sector?
In: Proceedings of the 13th International Conference on Life Cycle Assessment of Food 2022 (LCA Foods 2022). 12-14 October, Ed. Peruvian Life Cycle Assessment and Industrial Ecology Network and Pontificia Universidad Católica del Perú, Lima (Peru). 2022, 867-868.
Bystricky M., Mack G.
Direktzahlungen für proteinreduzierte Rinderfütterung: Auswirkung auf Produktion und Umwelt.
In: Agrarökonomie-Tagung. 04. Oktober, Tänikon - Agroscope. 2022.
Bystricky M.
Dank Ökobilanz nachhaltig entscheiden.
E-Agil, (1), 2022, 6-7.
altre lingue: francese
Bystricky M.
Punkten für das Klima.
UFA-Revue, 5, 2022, 52-55.
altre lingue: francese
Gaillard G., Bystricky M., Gilgen A., Nemecek T.
Ökologische und ökonomische Bewertung von Klimaschutzmassnahmen in der Landwirtschaft.
In: Klimaschutz mit Land- und Forstwirtschaft. 14.10., DAF. 2021, 1-27.
Bystricky M., Nemecek T., Gaillard G.
LCA of pesticide-free agriculture: A Swiss case of ex-ante evaluation of political decisions.
In: SETAC Europe 2021: Global challenges. An emergency for environmental sciences. Ed. SETAC Europe, Brüssel. 2021, 106.
Bystricky M.
Erweiterung des IP-SUISSE-Labels um die Dimension Klimaschutz.
In: Agrarökonomie-Tagung. 05.10., Tänikon. 2021, 1-18.
Mack G., Schori F., Bretscher D., Bystricky M.
Wirkungen von politischen Massnahmen zur Begrenzung der Proteinzufuhr in der Rinderhaltung.
In: 31. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Agrarökonomie. 16.-17. September, Ed. ÖGA. 2021, 83-84.
Bystricky M.
Point system climate protection for Swiss farms.
IDF Dairy Sustainability Outlook, 4, 2021, 38-39.
Furrer C., Stüssi M., Bystricky M.
Umweltbewertung ausgewählter Klimaschutzmassnahmen auf Landwirtschaftsbetrieben.
Agroscope Science, 121, 2021.
Furrer C., Stüssi M., Bystricky M.
Einfluss von Import-Herkunftsländern und Nahrungsmittelverlusten auf die Umweltwirkungen des Schweizer Agrarsektors.
Agroscope Science, 114, 2021.
Nemecek T., Bystricky M., Röthlin S.
Umweltwirkungen von Alternativen zur Glyphosatanwendung - Evaluation basierend auf der Ökobilanzierung: Kurz-Gutachten zu Handen des BLW.
Agroscope. 2020, 14 pp.